ΤΟΠΙΚΑΧΑΪΔΑΡΙ

Η επιτακτική ανάγκη της συνολικής αντιπλημμυρικής θωράκισης του Χαϊδαρίου

Η επιτακτική ανάγκη της συνολικής αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου Χαϊδαρίου βρέθηκε στο επίκεντρο ακόμα μιας συνάντησης του δημάρχου Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκου με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Σπύρο Τζόκα, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 24 Γενάρη.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε φυσικά η πορεία ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών έργων και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι πρόκειται για έργα υποδομής που θα αναβαθμίσουν άμεσα την ποιότητα ζωής των κατοίκων και κυρίως θα λύσουν ένα διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετές περιοχές του Χαϊδαρίου, όταν σημειώνονται έντονες και ισχυρές βροχοπτώσεις.
Πρόκειται για την κατασκευή του συλλεκτήριου αγωγού όμβριων επί της Λ. Αθηνών προκειμένου να αποφευχθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν κατά το παρελθόν τις περιοχές του Χαϊδαρίου. Ο αγωγός είναι συνολικού μήκους 1486 μέτρων και προϋπολογισμού 9,9 εκ. ευρώ, στα διοικητικά όρια των Δήμων Χαϊδαρίου και Περιστερίου. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει έως τα τέλη Φλεβάρη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μηχανικών που το έχουν αναλάβει.
Επίσης, παραδόθηκε μελέτη που έκανε ο Δήμος μας για την περιοχή της Κάτω Αφαίας και του Σκαραμαγκά με τίτλο, «Αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής Κάτω Αφαίας – Σκαραμαγκά», συνολικού κόστους 5,5 εκ. ευρώ.
Ακόμα, παραδόθηκε η μελέτη για τη Βορειοανατολική περιοχή του Δάσους που θα λύσει το πρόβλημα πλημμυρών σε μια σειρά από γειτονιές που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα. Το συνολικό κόστος υπολογίζεται στα 2,8 εκ. ευρώ.

Τέλος, έγινε συζήτηση για την ολοκλήρωση της μελέτης με τίτλο «Κατασκευή κεντρικού αγωγού και εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή Αφαίας- Σκαραμαγκά», η οποία θα παραδοθεί σε διάστημα λίγων ημερών προκειμένου να ενταχθεί στο Τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας. Το κόστος του δικτύου αποχέτευσης υπολογίζεται στα 4,1 εκ. ευρώ.
Συνολικά, μας απασχολεί η πορεία για την πραγματοποίηση των Αντιπλημμυρικών έργων που από χρόνια έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί, προκειμένου να σταματήσουν να πλημμυρίζουν πολλές γειτονιές του Χαϊδαρίου. Γνωρίζουμε ότι η αντιπλημμυρική προστασία αποτελεί γενικότερη έλλειψη των λαϊκών περιοχών συνολικά της Δυτικής Αθήνας, είναι έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού.
Παρακολουθούμε, ενημερωνόμαστε και είμαστε σε απευθείας επικοινωνία με κοινό στόχο την ολοκλήρωση των έργων και την ανακούφιση των κατοίκων του Δήμου μας.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ