ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Η θέση του συνδυασμού του Γ. Ηλία για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στον Ασπρόπυργο

Μετα τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη δημιουργία hotspot στη Γκορυτσά Ασπροπύργου, ο συνδυασμός “ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ” του Γιάννη Ηλία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:


Η θέση του συνδυασμού του Γ. Ηλία για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στον Ασπρόπυργο

Αλ. Παναγούλη 1, Πλατεία Ρολογιού, Ασπρόπυργος, 193 00

210 5577 464 – facebook.com/allaZOYME

25/5/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΚΑΝΕΝΑ HOT-SPOT ΣΤΗΝ ΓΚΟΡΥΤΣΑ

KAI ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Ο Ασπρόπυργος και ειδικότερα η περιοχή της Γκορυτσάς, είναι αντιμέτωπος με ένα ακόμα μεγάλο θέμα, νευραλγικής σημασίας. Η κυβέρνηση αποφάσισε τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών “Hot-Spot” στο χώρο που βρίσκεται στη Λεωφόρο Ειρήνης (πρ. Λεωφόρος ΝΑΤΟ) και ανήκει στο ΥΠΟΜΕΔΙ (πρ. Υπ. Μεταφορών).  Ακριβώς δίπλα από το Πάρκο Γκορυτσάς.

Βρισκόμαστε δηλαδή μπροστά στη δυσάρεστη έκπληξη να ανακαλύπτουμε ότι πρόκειται να δημιουργηθεί και δεύτερο Hot-Spot στον Ασπρόπυργο, στη Βόρεια πλευρά της πόλης, μετά από το πρώτο που δημιουργήθηκε πριν λίγους μήνες στον Σκαραμαγκά που βρίσκεται στη Νότια. Δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα που να υποστηρίζει ότι ο χώρος αυτός είναι κατάλληλος. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο. Δεν υπάρχει καμία μέριμνα. Αυτό δεν ονομάζεται «κοινωνική πολιτική» ούτε «ανθρωπιστική βοήθεια».

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ

Ο χώρος που έχει επιλεγεί βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή. Δίπλα μάλιστα από στρατιωτικό αεροδρομιο. Δίπλα στον εμπορευματικό σταθμό του ΟΣΕ. Δίπλα σε επιχειρήσεις και εργοστάσια. Δίπλα σε χώρους που μπορούν να προσελκύσουν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Η Γκορυτσά τα τελευταία χρόνια έχει αφεθεί στην τύχη της. Εγκυμονούν κίνδυνοι που περιττεύει να περιγράψουμε. Είναι αυτονόητοι για όλους μας.

Μαζί με την υψηλότατη ανεργία, την παραβατικότητα, την εγκληματικότητα, την μόλυνση, την ανεξέλεγκτη ρίψη χημικών αποβλήτων και μπαζών, τις δραστηριότητες SEVEZO, τις μη-αδειοδοτημένες επιχειρήσεις, τις καταπατήσεις ιδιοκτησιών, τους παράνομους καταυλισμούς, τα παράνομα σκραπ, την ανύπαρκτη ποιότητα ζωής, την ερημωμένη οικονομική δραστηριότητα, το ΚΔΑΥ που ακόμα καπνίζει, άλλο ένα αγκάθι προστίθεται δυνητικά στην περαιτέρω υποβάθμιση της πόλης μας.

Είμαστε αντίθετοι. Ο Ασπρόπυργος και η Γκορυτσά χρειάζεται καλύτερη ποιότητα ζωής. Όχι υποβάθμιση.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ

Υπάρχουν ευθύνες που βαρύνουν τόσο την Κυβέρνηση όσο και τη Δημοτική Αρχή του κου Μελετίου. Ωστόσο, δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης, δεν θα ασχοληθούμε με αυτά ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ. Επιγραμματικά ήδη έχουμε αναφερθεί στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο: «Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».

Αυτή την στιγμή σημασία έχει να καταφέρουμε να αποτρέψουμε την κατασκευή του Hot-Spot.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Λέμε ξεκάθαρα ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ HOT-SPOT ΣΤΗΝ ΓΚΟΡΥΤΣΑ.

Όραμά μας είναι να γίνει η Γκορυτσά πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο του απανταχού Ποντιακού Ελληνισμού. Της ιστορικής μνήμης και παράδοσης που λέγεται ΠΟΝΤΟΣ. Να μην γίνει η Γκορυτσά υποδοχέας πρακτικών ανικανότητας και επιπολαιότητας.

Ο Ασπρόπυργος δεν δύναται να σηκώσει ένα ακόμα βάρος στις πλάτες του. Δεν το αντέχει. Δεν το αντέχει ο κοινωνικός του ιστός.

«ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ», όπως δήλωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού κος Γιάννης Ηλίας στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στις 24/5/2016 για το θέμα. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι μια ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ από τους όλους τους πολίτες που αντιτίθενται στη δημιουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών.

Αυτή είναι και η πάγια θέση μας για όλα τα όλα τα φλέγοντα θέματα από πέρυσι, το Μάρτιο 2015.

Δηλώνουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ και ΕΙΡΗΝΙΚΑ το ΠΑΡΟΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ εξαντλώντας όλα τα μέσα, προκειμένου να αντιδράσουμε και να αποτρέψουμε έστω και την ύστατη στιγμή την εγκατάσταση του Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στην περιοχή της Γκορυτσάς. Μιας περιοχής που εμπλουτίζει την πόλη μας με την κουλτούρα και τον πολιτισμό των Ποντίων.

Διαδηλώνουμε κατά της υποβάθμισης του Ασπρόπυργου.

Δίνουμε το ΠΑΡΟΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ και στον αποκλεισμό του χώρου του ΥΠΟΜΕΔΙ που ξεκίνησε χθες Τετάρτη 25 Μαΐου και κάθε μέρα μέχρι νεωτέρας.

ΚΑΝΕΝΑ HOT-SPOT ΣΤΗΝ ΓΚΟΡΥΤΣΑ KAI ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ.


Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ