ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΤΟΠΙΚΑ

Η «Θρία» υποδέχεται την Υπουργό Πολιτισμού στη λίμνη Ρειτών

Η ανταπόκριση της Υπουργού Πολιτισμού κας Λυδίας Κονιόρδου, στην πρόσκληση  του Προέδρου της ΘΡΙΑ Ασπροπύργου, για γνωριμία και ξενάγηση στην  Λίμνη Ρειτων  ήταν άμεση και οι διαβεβαιώσεις-δεσμεύσεις  της, ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.

 

Το Σάββατο 16/12 και στα πλαίσια του 8ου  Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Δυτικής Αττικής αντιπροσωπία του Σωματείου έδωσε το παρόν προσκεκλημένη στην ειδική θεματική συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα με θέμα «Ελευσίνα 2021: Πολιτιστική Πρωτεύουσα».

 

Η παρουσία και η  πεντάλεπτη παρέμβαση μας  στην δημόσια διαβούλευση είχε ως κύριο στόχο την ευαισθητοποιήσει-ενημέρωση των παρευρισκομένων αναφορικά με την επιβεβλημένη αξιοποίηση και ανάδειξη της Λίμνης του Ασπρόπυργου που ουσιαστικά αποτελεί την πολιτιστική πύλη της Δυτικής Αττικής.

 

Παράλληλα, δοθείσης της ευκαιρίας, απευθύναμε  πρόσκληση στην Κυρία Υπουργού για προσωπικής της παρουσία-ξενάγηση  στον εξαίσιο χώρο της Λίμνης , την  οποία η ίδια ευγενικά απεδέχθη  στην δευτερολογία της.

 

Το γεγονός ότι η συνάντηση ορίστηκε, με προσωπική της επιθυμία,  για την αμέσως επομένη μέρα (Κυριακή17/12 και ώρα 3:45μμ) μας εξέπληξε ευχάριστα.

 

Παρουσία του Πρόεδρου της ΘΡΙΑ κ. Βασίλη Δέδε και του μέλους του Σωματείου κ.Ευάγγελου Σακαντάνη , η κ. Κονιόρδου είχε την ευκαιρία ιδίοις όμμασι να θαυμάσει  το πολύτιμο πολιτιστικό, ιστορικό και περιβαλλοντικό διαμάντι της πόλης μας.

 

Στην διάρκεια των είκοσι λεπτών παρουσία της  είχαμε την ευκαιρία σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα να τις αναπτύξουμε τις θέσεις – προτάσεις μας  αναφορικά με την αξιοποιήσει και ανάδειξη του χώρου καθως και την άμεση ένταξη της στον στρατηγικό σχεδιασμό του Eleusis 2021.

 

Η συνέχεια πλέον μετά και την προσωπική της επιθυμία  θα δοθεί σε μελλοντική μας συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού όπου  θα τις προσκομίσουμε και το υλικό που δεσμευτήκαμε να της παρέχουμε.

 


Δελτίο Τύπου «ΘΡΙΑ» Ασπροπύργου

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ