ΕΛΛΑΔΑ

Η κυβέρνηση μοίρασε 14 εκατομμύρια € σε λίγες ώρες!

diagonismos1

Ίσως να είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να μοιράσει το δημόσιο 14 εκατ. ευρώ και τον βρήκε η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη.

 

Με δικαιολογίο το κατ΄επείγον του θέματος για τη δημιουργία των χώρων πρώτης υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, η κυβέρνηση προχώρησε διαγωνισμό μόλις 9 ωρών, για να προμηθευτεί τα κοντέινερ και να «χτίσει» τους καταυλισμούς. Απέδειξε ότι όταν…θέλει, μπορεί.

 

Έτσι, μετά από πολύμηνη αδιαφορία και ελληνικό ωχαδερφισμό όπου αφήναμε μετανάστες και πρόσφυγες να λιάζονται, η Κυβέρνηση πρώτη φορά Αριστερά τρέχει πανικόβλητη στο παραπέντε, προσπαθώντας να σπάσει το φράγμα του ήχου.

Στη βιασύνη της όμως αυτή, φαίνεται ότι καταλύεται η διαφάνεια και ο ανταγωνισμός.

 

Στις 2 Φεβρουαρίου αποφάσισε ότι πρέπει να κάνει διαγωνισμό για την προμήθεια των 1.150 μεταφερόμενων οικίσκων τύπου κοντέινερ, επιφάνειας εκάστων 25τ.μ, για την προσωρινή στέγαση προσφύγων τρίτων χωρών.

Τα χαρακτηριστικά του διαγωνισμού περιλαμβάνονται μάλιστα σε 66 σελίδες.

 

Το καταπληκτικό όμως είναι, ότι ενώ ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις 2 Φεβρουαρίου, έληγε και στις 2 Φεβρουαρίου, και οι ενδιαφερόμενοι κλήθηκαν εντός της ημέρας να καταθέσουν τις προσφορές τους!

 

Το επίσης καταπληκτικότερο είναι ότι ο διαγωνισμός παρ’ ότι αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, δεν είναι ανοιχτός προς όλους, αλλά αφορά μόνο 7 εταιρίες οι οποίες αναφέρονται και ονομαστικά.

 

Για του λόγου του αληθές δέστε ολόκληρη την προκήρυξη του διαγωνισμού, κλικάροντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:

διενέργεια διαγωνισμού 14.000.000 για 1.150 κοντέινερ(3)

 

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ