ΕΛΛΑΔΑ

Η νέα φόρμουλα για τη φορολογία των ανείσπρακτων ενοικίων

polykatoikia1Σχέδιο για τη φορολογία των ανείσπρακτων ενοικίων επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο. Μετά την κατάργηση της δυνατότητας εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο, το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να περάσει νομοθετική ρύθμιση φορολόγησης εισοδημάτων από ενοίκια κατά τον χρόνο που πραγματικά εισπράττονται.

Σύμφωνα με Τα Νέα, σχετικές προτάσεις έχουν τεθεί στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές αλλά θεωρείται δύσκολο να περάσουν. Για να μη φορολογηθούν ιδιοκτήτες ακινήτων για ενοίκια που δεν εισέπραξαν απαιτείται τροποποίηση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Με διατάξεις του έχει τεθεί γενικός κανόνας για τη φορολόγηση κάθε μορφής εισοδημάτων με βάση το σύστημα της δεδουλευμένης βάσης, δηλαδή κατά τον χρόνο όπου ο δικαιούχος απέκτησε το δικαίωμα είσπραξης του εισοδήματος.

Σε εκκρεμότητα παραμένει άλλωστε και η αύξηση των συντελεστών φορολόγησης εισοδημάτων από ενοίκια (από το 11% στο 13% και από το 33% στο 35%) και το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει νέα κλίμακα με περισσότερους συντελεστές που θα οδηγεί σε αύξηση εσόδων κατά 200 εκατ. ευρώ όπως προβλέπει το Μνημόνιο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ