ΤΟΠΙΚΑ

Η περιφερειάρχης Αττικής, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής και ο δήμος Ελευσίνας στηρίζουν το "'Αλμα Ζωης"

Στο χώρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων των ΑΙΣΧΥΛΕΙΩΝ, στο Παλαιό Ελαιουργείου, θα βρεθούν -εκτός απροόπτου- σήμερα για μια φωτογράφηση υπέρ της σπουδαίας πρωτοβουλίας του πανελλήνιου συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «’Άλμα Ζωής»:Τρέχουμε πιο γρήγορα …από τη σκιά του, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γ. Βασιλείου και ο δήμαρχος Ελευσίνας Γ. Τσουκαλάς.
Η ιδέα της φωτογράφησης ανήκει στο σύλλογο εθελοντών Θριασίου Πεδίου «Άλμα Ζωής» . Το παρόν θα δώσει επίσης η προϊσταμένη του Αρχαιολογικού χώρου Ελευσίνας κ. Πόπη Παπαγγελή, αλλά και η πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου «Άλμα Ζωής» κ. Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, ενώ ψυχή της προσπάθειεας για τη συγκέντρωση συμμετοχών στον αγώνα που θα διεξαχθεί την Κυριαή 28 Σεπτεμβρίου στις 10.30 το πρωί με αφετηρία το Ζάππειο ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου κ. Ιωάννης Καλυμνάκης και δεκάδες εθελοντές, που εδώ και μέρες ενημερώνουν τον κόσμο.

10582916_10204925945047629_3928334003482157102_oΠροεγγραφές για τη συμμετοχή στη διοργάνωση στο Ζάππειο: «Τρέχουμε πιο γρήγορα …από τη σκιά του» γίνονται και από το τοπικό σύλλογο εθελοντών Θριασίου Πεδίου. Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ, και περιλαμβάνει το καπελάκι και τη φανέλα της διοργάνωσης.(πληροφο- ρίες στο τηλ:6978333695). Διευκρινίζεται ότι για τη μετακίνηση όσων από την περιοχή μας θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση του Ζαππείου θα διατεθούν δωρεάν λεωφορεία από την περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής , το δήμο Ελευσίνας, τον τοπικό σύλλογο «Άλμα Ζωής» και επιχειρήσεων της περιοχής.
Το «Άλμα Ζωής» είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και ιδρύθηκε το 1988 από γυναίκες που είχαν βιώσει προσωπικά τον καρκίνο του μαστού. Η μοναδικότητα του έγκειται στο ότι τα μέλη του, οι εθελόντριές καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Το όραμα του Συλλόγου «’Άλμα Ζωής» είναι κάθε γυναίκα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που θα νοσήσει από καρκίνο του μαστού να έχει πλήρη ψυχοκοινωνική στήριξη και ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν στην υγεία, στην καριέρα της καθώς και στις διευκολύνσεις που τις παρέχονταιαπό τις δημόσιες υπηρεσίες. Επίσης, κάθε γυναίκα σε κάθε γωνία της Ελλάδας να είναι ενημερωμένη για τον καρκίνο του μαστού, για τη σημασία και τις μεθόδους της έγκαιρής διάγνωσής του.
Σκοπός του Συλλόγου «’Αλμα Ζωής» είναι:
• Η Οργανωμένη Αλληλοβοήθεια (Pear Support)
• Η Ψυχοκοινωνική Στήριξη τόσο της γυναίκας
που νοσεί, όσο και των μελών της οικογένειάς της
• Η Ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού
πανελλαδικά για τον καρκίνο του μαστού και τις
μεθόδους πρόληψης – έγκαιρης διάγνωσης
• Η Ενημέρωση των γυναικών με καρκίνο του
μαστού για τα Δικαιώματά τους (ασφαλιστικά,
παροχές ταμείων, εργασιακά)
• Η Διεκδίκηση ποιοτικής φροντίδας των ασθενών
Το επιστημονικό του έργο σχεδιάζεται και συντο-
νίζεται από ειδικούς επαγγελματίες ψυχικής υγείας
και εγκρίνεται από πολυμελή Διεπιστημονική Επι-
τροπή.
Να σημειωθεί επίσης ότι ο Σύλλογος Εθελοντών Θριασίου Πεδίου συναντήθηκε πρόσφατα με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Βασιλείου Ιωάννη και τον επανεκλεγέντα Δήμαρχο Ελευσίνας Μαγούλας κ. Τσουκαλά Γεώργιο για ευχές επί των αναλήψεων των καθηκόντων τους, μετά τις τελευταίες εκλογές!!!

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!