ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η 5η Συνάντηση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»: «Η Τριλογία της Αθήνας: Ελευσίνα – Αθήνα – Λαύριο»

H 5η Συνάντηση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» με τα Εταιρικά του μέλη, πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο και την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, στην Ελευσίνα στο ξενοδοχείο “ELEFSINA”.

Κεντρικό θέμα της διημερίδας είναι «Η Τριλογία της Αθήνας: Ελευσίνα – Αθήνα – Λαύριο».

Η επιλογή της Ελευσίνας συνδέεται με την προσπάθεια που καταβάλλεται από τους αρμόδιους φορείς και το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» για την υλοποίηση ενός ολιστικού προγράμματος για την Αττική. Στόχος του εγχειρήματος είναι η αποκατάσταση στη σύγχρονη εποχή, της λειτουργικής σύνδεσης που είχε η πόλη της αρχαίας Αθήνας με το Ιερό της Ελευσίνας, το Λαύριο με τα ορυχεία αργύρου, καθώς και με το επίνειό της, τον Πειραιά,τα οποία φώτιζαν το πολιτικό, πνευματικό, φιλοσοφικό, οικονομικό και εμπορικό μεγαλείο της αρχαίας Αθήνας.

Το πρόγραμμα της φετινής συνάντησης οικοδομείται σε δύο βασικά μέρη. Το πρώτο, το οποίο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, αφορά την τριλογία της Αθήνας: Ελευσίνα – Αθήνα – Λαύριο και συγκεκριμένα την Ελευσίνα. Κατά τη διάρκεια αυτού θα παρουσιαστούν τα προγράμματα που σχεδιάζουν από κοινού όλοι οι αρμόδιοι φορείς και το «ΔΙΑΖΩΜΑ» στην πόλη της Ελευσίνας, με στόχο την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξή της.

Το δεύτερο μέρος της συνάντησης, το οποίο θα παρουσιαστεί την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, θα έχει ως κεντρικό του θέμα την αξία και τη μαγεία των συνεργειών. Κατά τη διάρκειά του θα παρουσιαστούν τα ολιστικά προγράμματα που υλοποιούμε όλοι οι αρμόδιοι φορείς (Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, Αρχαιολογικό Πάρκο Ασκληπιείου Επιδαύρου, Πολιτιστική και Περιβαλλοντική Διαδρομή της Στερεάς Ελλάδας, Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη Ηρακλείου και Διαδρομή Σαντορίνης), με στόχο την ανάδειξη των μνημείων και τη συνάντησή τους με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Σε όλα τα παραπάνω προγράμματα, τα Εταιρικά μέλη, αποτελούν σημαντικούς συντελεστές και μετόχους.

Τις διήμερες εργασίες της 5ης Συνάντησης του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» μπορείτε να παρακολουθήστε μέσω live streaming στους συνδέσμους που ακολουθούν:

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ