ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Η Amazon εξετάζει την δημιουργία κέντρου διανομής στη Θριάσιο

Η Amazon εμφανίζεται να σχεδιάζει την κατασκευή ενός κέντρου διανομής στη Δυτική Αττική (Θριάσιο). Το έργο αναμένεται να δώσει ώθηση στο σχέδιο της χώρας να προσελκύσει επενδύσεις και θέσεις εργασίας.

 

Η περιοχή του Θριάσιου φέρεται να επιλέχθηκε λόγω της εύκολης πρόσβασης στο λιμάνι και σε μεγάλους οδικούς άξονες, ενώ στην ίδια περιοχή σχεδιάζεται και το διαμετακομιστικό κέντρο που δρομολογεί η Cosco. Ωστόσο τίποτα ακόμη δεν έχει επισημοποιηθεί για τα όποια σχέδια της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες περί επέκτασης της παρουσίας της Amazon στην Ελλάδα είχαν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες. Ως γνωστόν, στις αρχές του 2020 η Amazon Web Services υπέγραψε Μνημόνιο συνεργασίας με την Ελλάδα για την προώθηση της καινοτομίας μέσω της συνεργασίας στην ψηφιακή διακυβέρνηση, την ψηφιακή υποδομή και στην εκπαίδευση δεξιοτήτων cloud. Δημοσιεύματα είχαν αναφέρει πως ήδη συστάθηκε η «Amazon Data Services Greece Μονοπρόσωπη Α.Ε.»., με έδρα το Χαλάνδρι, στο χαρτοφυλάκιο της οποίας περιλαμβάνονται οι cloud υπηρεσίες της θυγατρικής του αμερικανικού κολοσσού, Amazon Web Services (AWS).

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ