ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η AMD ετοιμάζει… αστρόπλοια στα 7nm, με μέχρι και 48 φυσικούς πυρήνες

Σύμφωνα με αναφορά του Fudzilla, η AMD αναπτύσσει μια νέα σειρά CPU, που είναι εσωτερικά γνωστή με την κωδική ονομασία “Starship”, η οποία θα κατασκευάζεται στα 7nm και αναμένεται να διατεθεί μέσα στο 2018.

Το ισχυρότερο μοντέλο της συγκεκριμένης σειράς, που βέβαια προορίζεται για χρήση σε servers, αναφέρεται ότι θα διαθέτει 48 φυσικούς πυρήνες, και θα μπορεί να διαχειριστεί έως 96 threads ταυτόχρονα. Κατά πάσα πιθανότητα οι επεξεργαστές “Starship” θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική Zen, ενώ θα υπάρξουν μοντέλα για χρήση σε desktop, με TDP που θα ξεκινά από τα 35 Watt, καθώς και high-end enterprise θηρία των 180 Watt – που θα μπορούν να αξιοποιηθούν σε servers και υψηλών επιδόσεων σταθμούς εργασίας.

Ωστόσο, λάβετε υπόψιν ότι καμία από τις παραπάνω πληροφορίες δεν προέρχεται από επίσημη πηγή, ενώ το Fudzilla συχνά αναπαράγει φήμες, που δεν επιβεβαιώνονται πάντα στο τέλος.

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ