ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ryanair πρόκειται να σταματήσει τις καλοκαιρινές πτήσεις προς Ελλάδα δύο μήνες νωρίτερα

Να τερματίσει, κατά δύο μήνες νωρίτερα, το καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων στη χώρα μας «εξαναγκάζεται να προχωρήσει» η Ryanair, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφημερίδα “Βήμα της Κυριακής” ο εμπορικός διευθυντής της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας Ντέιβιντ Ο Μπράιεν.

Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος αναφέρει πρόκειται για μια απόφαση που ελήφθη μετά την αγνόηση των προτάσεων της εταιρείας, ήδη από τις αρχές του 2014, για αύξηση της επιβατικής κίνησης.

«Έχουμε αποστείλει 25 επιστολές τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά έχουμε λάβει μόλις τρεις απαντήσεις, σε καμία όμως από αυτές δεν υπάρχει ανταπόκριση, θετική είτε αρνητική, στις προτάσεις μας», είπε χαρακτηριστικά. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα tovima.gr, οι προτάσεις που έχει διατυπώσει η αεροπορική εταιρεία περιλαμβάνουν μειωμένα τέλη και φόρους κατά τους μήνες εκτός high season, με απαλλαγή των ναύλων για τα μικρά αεροδρόμια από το Τέλος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αεροδρομίων, που ανέρχεται σε 12 ευρώ ανά επιβάτη, καθώς και μείωσή του κατά 50% στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Εφόσον τα κίνητρα αυτά ισχύσουν για πέντε χρόνια, η Ryanair δεσμεύεται να φέρει επιπλέον 2 εκατ. επιβάτες στην Αθήνα και ακόμη 3,5 εκατ. στα περιφερειακά αεροδρόμια, εκ των οποίων τα 2 εκατ. στη χαμηλής ζήτησης περίοδο ως το 2018. Τέλος εξαπέλυσε βολές κατά της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού χαρακτηρίζοντας την “Μαρία Αντουαννέτα”.

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ