ΤΟΠΙΚΑ

Θανάσιμο πλήγμα για τη Δημόσια Υγεία στον Ασπρόπυργο

 Η χωματερή της ντροπής που αποκαλύφθηκε από τις υπηρεσίες Περιβάλλοντος της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής

 – Καταπέλτης η αυτοψία στο χώρο. Συνελήφθη 58χρονος προσωρινός υπεύθυνος της εταιρείας ενώ αναζητείται ο 85χρονος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος

 Για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος, συνελήφθη ο 58χρονος προσωρινά υπεύθυνος της εταιρείας, στο χώρο της οποίας αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα από τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής, η χωματερή «τοξική βόμβα» στον Ασπρόπυργο. Στη συνέχεια ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 Κίνδυνος για τη δημόσια Υγεία

 Εν τω μεταξύ η αυτοψία των υπηρεσιών μιλά για ιατρικά απόβλητα και στερεά απόβλητα σε κατάσταση σήψης που δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις για τη δημόσια υγεία στην περιοχή

 Αναζητείται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας

 Εν τω μεταξύ, αναζητείται από την αστυνομία και ο 85χρονος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, η οποία σύμφωνα με την αστυνομία δραστηριοποιείται στους τομείς της αποθήκευσης, διαλογής και διαχείρισης απορριμμάτων.

Η αποκρουστικές εικόνες η οποίες συνέθεταν το σκηνικό του αποτρόπαιου εγκλήματος κατά του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας καταγράφηκαν και στην έκθεση  της αυτοψίας που διενήργησαν οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στην έκθεση αυτοψίας οτι, βρέθηκαν συγκεντρωμένα, σε έκταση περίπου 100 τ.μ. και σε σωρό ύψους 7 μέτρων, στερεά απόβλητα κυρίως αστικού τύπου (ζυμώσιμα, πλαστικά, συσκευασίες τροφίμων κ.λπ.), πολλά από τα οποία βρίσκονταν σε κατάσταση σήψης και ανέδιδαν έντονη δυσοσμία.

 Επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη ιατρικών αποβλήτων  

 Επισημαίνεται δε, ότι μεταξύ των περιεκτών βρέθηκαν σακούλες, οι οποίες περιείχαν επικίνδυνα απόβλητα υγειονομικών μονάδων (φιαλίδια με υπολείμματα φαρμάκων, γάζες και πανιά με ίχνη αίματος, χρησιμοποιημένες σύριγγες). Επιπλέον, διαπιστώθηκε η ύπαρξη χωμάτινου λάκκου επιφάνειας περίπου 100 τ.μ. με στραγγίσματα-όμβρια και με επιπλέοντα στερεά απόβλητα που προέρχονταν από τον προαναφερόμενο σωρό, όπου βρέθηκε να περιφέρεται μεγάλος αριθμός τρωκτικών.

Συμπερασματικά, διατυπώνεται ότι η  διαπιστωθείσα ανεξέλεγκτη διάθεση αστικών αποβλήτων, καθώς και η μικρή ποσότητα επικίνδυνων αποβλήτων υγειονομικών μονάδων, προκαλεί ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Περικλής Ι. Μαραγκός

Σχετική δημοσίευση:  «Τοξική βόμβα» αποκαλύφθηκε στον Ασπρόπυργo

Ετικέτες

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of
Close
Close