ΜΑΝΔΡΑΤΟΠΙΚΑ

‘’Θα βαδίσουμε μαζί μέχρι να πάμε το Δήμο μας ΨΗΛΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ" το μήνυμα του Αθανάσιου Πανωλιάσκου

Σε μαζικές συγκεντρώσεις των κατοίκων σε Μάνδρα, Ερυθρές, Βίλια και Οινόη, μίλησε  το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο υποψήφιος δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, Αθανάσιος Πανωλιάσκος.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών του κ. Πανωλιάσκου και των υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων της παράταξης αναλύθηκε η σημερινή κατάσταση του Δήμου, που χαρακτηρίζεται  από: ‘’την ανυπαρξία έργου, τη διάλυση των υπηρεσιών, την απαξίωση των θεσμών (Δημοτικό και Τοπικά Συμβούλια) και το οικονομικό τέλμα που οδηγεί ένα βήμα πριν την οικονομική επιτήρηση’’.

Επιπλέον, αναλύθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πόλεις που συναποτελούν το Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και παρουσιάστηκαν οι λύσεις που προτείνονται μέσα από τις προγραμματικές δεσμεύσεις της Δημοτικής Συνεργασίας.

ΜΑΝΔΡΑ: Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Μάνδρας ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, ο κ. Πανωλιάσκος  παρουσίασε τις κεντρικές προγραμματικές δεσμεύσεις της Δημοτικής Συνεργασίας, το ψηφοδέλτιο της οποίας απαρτίζεται  από νέα πρόσωπα.

Διαφήμιση

«Το πρόγραμμα μας, για την πενταετία που έρχεται, συμπυκνώνει το Όραμα μας για έναν Δήμο Διαφορετικό, με ανθρωπιά και επίγνωση της δύσκολης πραγματικότητας.

Οι προγραμματικές μας δεσμεύσεις είναι η ρεαλιστική αποτύπωση της πραγματικότητας που βιώνουμε, αλλά και των λύσεων που προτείνουμε και θα αρχίσουμε να υλοποιούμε από την επόμενη μέρα των εκλογών ως ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ», τόνισε  μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας και Υποψήφιος Δήμαρχος Θανάσης Πανωλιάσκος και πρόσθεσε: «Έχουμε επιλέξει το δρόμο της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ,ΤΗΣ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ και των ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ και αυτόν θα βαδίσουμε μαζί μέχρι να πάμε το Δήμο μας ΨΗΛΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ! Και θα τον πάμε ΨΗΛΑ γιατί έχουμε Σχέδιο και ανθρώπους ικανούς να το κάνουν πράξη».

 

ΟΙΝΟΗ:  Από την κεντρική πλατεία της Οινόης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, άσκησε δριμεία κριτική στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή, εστιάζοντας στην πλήρη εγκατάλειψη της Οινόης η οποία- όπως είπε -έχει οδηγήσει το χωριό στο περιθώριο.

Παράλληλα, ο κ. Πανωλιάσκος ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτραπεί καμία αλλαγή στον οικιστικό και αγροτικό χαρακτήρα της περιοχής. Ακόμα, δεσμεύτηκε για την επέκταση  του Νεκροταφείου του χωριού σε ιδιόκτητο οικόπεδο, την προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων, την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας μέσω της ίδρυσης του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης,  την υλοποίηση έργων υποδομής, την ενίσχυση του εθελοντισμού για την πυρασφάλεια, τη διεκδίκηση καλύτερης αστυνόμευσης και τέλος την υλοποίηση έργων  που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

 

ΕΡΥΘΡΕΣ: Στη συγκέντρωση των Ερυθρών, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς πολλοί κάτοικοι, όπου υποδέχτηκαν τους υποψηφίους της Δημοτικής Συνεργασίας και τον κ. Αθανάσιο Πανωλιάσκο. Στην ομιλία τους ο υποψήφιος δήμαρχος Μάνδρας Ειδυλλίας και οι υποψήφιοι σύμβουλοι, αναφέρθηκαν κυρίως στην παντελή απουσία έργου κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Δρίκου.

Επισημάνθηκε δε, το γεγονός  ότι ουδέποτε προωθήθηκαν λύσεις για τα σοβαρά ζητήματα των Ερυθρών, όπως η μη λειτουργία και νομιμοποίηση του Βιολογικού καθαρισμού, η μη εφαρμογή της επέκτασης του Σχεδίου Πόλης, της μη αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης και του δικτύου ακαθάρτων, αλλά και η μη αξιοποίηση της έκτασης των 240 στρεμμάτων του ανενεργού Στρατοπέδου της περιοχής. Από την πλευρά του κ. Πανωλιάσκου, υπήρξαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για όλα τα ζητήματα, ενώ τέθηκε ως προτεραιότητα η ίδρυση Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με στόχο την τόνωση και ενίσχυση της τοπικής αγροτικής οικονομίας.

«Γνωρίζω καλά τους κατοίκους των Ερυθρών είναι εργατικοί και υπερήφανοι άνθρωποι και ξέρω ότι δεν εξαγοράζονται, ούτε εκβιάζονται», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

 

ΒΙΛΙΑ:  Στην κεντρική ομιλία του στα Βίλια ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας, κατήγγειλε τις πρακτικές της Δημοτικής Αρχής του κ. Δρίκου και έκανε λόγο για πελατειακές σχέσεις, οι οποίες χαρακτηρίζουν το Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας στη διάρκεια της θητείας της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.

Παράλληλα, ο κ. Πανωλιάσκος αναφέρθηκε στο μεγάλο ζήτημα του Ρυμοτομικού Σχεδίου, προκαλώντας τον κ. Δρίκο σε δημόσια συζήτηση προκειμένου οι πολίτες να ενημερωθούν για τις εξελίξεις.Στη συνέχεια ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας, υπογράμμισε ότι μετά από εγκληματικούς χειρισμούς του κ. Δρίκου, το έργο,  έχει οδηγηθεί σε πλήρη αδιέξοδο και οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν 752 χιλιάδες ευρώ, την ώρα που το έργο μπορούσε να γίνει εξ’ ολοκλήρου με χρήματα της Περιφέρειας.

Ο κ. Πανωλιάσκος, τόνισε ακόμη ότι:  ΄΄δεν υπάρχει απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που να εγκρίνει την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, παρά μόνον μια απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία κρίνει μόνον τη νομιμότητα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και φυσικά δεν πρόκειται για οριστική λύση όπως ψευδώς προπαγανδίζει ο απερχόμενος Δήμαρχος’’.

Ο κ. Πανωλίασκος, δεσμεύτηκε σε ο,τι αφορά την υλοποίηση του  Ρυμοτομικού  Σχεδίου ότι αυτή θα γίνει «Πάση θυσία» στην κατεύθυνση της εξ’ ολοκλήρου χρηματοδότησης.

Επιπλέον, o κ. Πανωλιάσκος αναφέρθηκε σε ζωτικά ζητήματα, όπως η υδροδότηση του οικισμού Αγίου Νεκταρίου, την έλλειψη Ασθενοφόρου και έργων υποδομής που θα ενισχύουν την τουριστική ταυτότητα των Βιλίων, του Πόρτο Γερμενού, του Αλεποχωρίου και της Ψάθας.

Σε ότι αφορά την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης, ο κ. Πανωλιάσκος επανέλαβε τη δέσμευσή του για την ίδρυση Γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

 

ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΜΑΝΔΡΑΣ:

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων και στο κάλεσμα του κ.  Πανωλιάσκου  στις Εργατικές Κατοικίες Μάνδρας. Ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους κατοίκους και να ενημερωθεί για σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή, όπως συνδέσεις με την αποχέτευση, η περιβαλλοντική επιβάρυνση από τη μονάδα των ΕΛΠΕ, αλλά και η εγκατάλειψη από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας, επανέλαβε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για προχωρήσουν τα έργα της αποχέτευσης και να πραγματοποιηθούν έργα αναβάθμισης της περιοχής. Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την ενεργοποίηση του Γραφείου Περιβάλλοντος του Δήμου, το οποίο εκτός από φορέα υλοποίησης της περιβαλλοντικής πολιτικής του Δήμου, θα λειτουργεί και ως όργανο ελέγχου, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, της λειτουργίας των Βιομηχανικών μονάδων της περιοχής. Επίσης, ο κ. Πανωλιάσκος, ήταν θετικός στο αίτημα των κατοίκων για την τοποθέτηση σταθμού μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ