ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Θρίλερ με C-130 στην 112 Π.Μ. στην Ελευσίνα

Ένα παραλίγο ατύχημα το πρωί στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Ελευσίνα προκάλεσε ανησυχία προς στιγμήν στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, με μια ανάσα ανακούφισης να βγαίνει λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το πρωί αεροσκάφος C-130 Hercules και ενώ επέστρεφε στη βάση του στην 112ΠΜ από αποστολή, πραγματοποίησε κανονικά την προσγείωσή του και εισήλθε στον παρακαμπτήριο, μπαίνοντας στον τροχόδρομο, κατευθυνόμενο προς το χώρο σταθμεύσης της Μοίρας.

Όταν χρειάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό σε αυτή τη διαδικασία, έγινε αντιληπτό από τον πιλότο ότι υπήρχε πρόβλημα στο ρηναίο τροχό του αεροσκάφους και αμέσως προχώρησε στην ακινητοποίηση του αεροσκάφους.

Θρίλερ με C-130 στην 112 Π.Μ. στην Ελευσίνα

Η ακινητοποίηση του αεροσκάφους και ο έλεγχος στους ρηναίους τροχούς έδειξε ότι ένα κομμάτι του βάκτρου είχε σπάσει, κάτι που ως βλάβη θεωρείται από έμπειρους αεροπόρους ως πιθανή. Ίσως να πρόκειται για αστοχία υλικού, είναι η μία από τις πρώτες εκτιμήσεις. Όπως και να ᾽χει, είναι μία βλάβη που σε 2 εβδομάδες το πολύ θα έχει επισκευαστεί και θα βρίσκεται και πάλι στον αέρα.

Είναι γεγονός ότι σε ότι αφορά τα μεταγωγικά αεροσκάφη υπάρχει πρόβλημα με τις διαθεσιμότητες, με την ηγεσία του ΓΕΑ, ωστόσο, να προχωρά σε ενέργειες που σύντομα θα φέρουν τα πολυπόθητα αποτελέσματα επαύξησης των διαθεσιμοτήτων.


Ακολουθήστε το «ΘΡΙΑΣΙΟ» στο Google News, Facebook & Twitter

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ