ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑΜΑΓΟΥΛΑ

Θριάσιο Νοσοκομείο: Προβλήματα λειτουργίας στο Τμήμα Αιμοδοσίας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Για σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στο τμήμα Αιμοδοσίας λόγω ελλείψεων σε προσωπικό κάνει λόγο το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας (ΓΝΕ) «Θριάσιο».

Όπως αναφέρει, στην τελευταία τροποποίηση του οργανισμού του νοσοκομείου, οι οργανικές θέσεις γιατρών στην Αιμοδοσία μειώθηκαν σε τρεις, αν και διενεργούνται 5.500-6.500 αιμοληψίες, 90.000-120.000 εξετάσεις και η κίνηση παραγώγων ξεπερνά τις 10.000 (13.000-15.000) ετησίως. «Αποτέλεσμα είναι ότι στο Τμήμα εργάζονται μόνο δύο μόνιμοι  (από τις οποίες η επιμελήτρια Α΄ ασκεί καθήκοντα διευθυντή επί μία τριετία, χωρίς να λαμβάνει το αντίστοιχο επίδομα) και δύο επικουρικοί ειδικευμένοι γιατροί (από τις οποίες η πρώτη απολύεται τον Ιανουάριο 2019 και η δεύτερη τον Μάιο 2019), ενώ ο διευθυντής γιατρός παραμένει αποσπασμένος στο Ε.ΚΕ.Α. από την ημέρα του διορισμού του».

Σύμφωνα με το σωματείο, παρόμοιες είναι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό (εργάζονται μόνο οκτώ μόνιμοι νοσηλευτές και μία από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ), παραϊατρικό (εργάζονται μόνο πέντε μόνιμοι εργαζόμενοι και ένας από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ), ενώ υπάρχει μόνο μία επισκέπτρια υγείας και μία διοικητική υπάλληλος.

«Συνολικά η στελέχωση του Τμήματος Αιμοδοσίας είναι πολύ κατώτερη από τις ανάγκες ενός νοσοκομείου που διαθέτει πάνω από 400 κρεβάτια και καλύπτει μία εκτεταμένη περιοχή αλλά και από τις προϋποθέσεις που θέτει η πρόσφατη υπουργική απόφαση για τη λειτουργία Νοσοκομειακών Μονάδων Αιμοδοσίας» υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στο «Θριάσιο».

Αναφέρουν ελλείψεις και στις υπόλοιπες κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου, αφού «είναι κενές 71 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και 47 θέσεις τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου, ενώ στη διοικητική και τεχνική υπηρεσία οι κενές οργανικές θέσεις έχουν καταργηθεί με μνημονιακό νόμο και οι ελλείψεις στα αντίστοιχα τμήματα καλύπτονται προσωρινά με πρακτικάριους».

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής υποβάθμισης των δημόσιων νοσοκομείων που συνεχίζει και η σημερινή συγκυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Αντί για την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, επεκτείνουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και προωθούν τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με επιχειρηματικά κριτήρια. Στόχος τους είναι να διευκολύνουν να επεκταθεί ακόμη περισσότερο η δράση των επιχειρηματικών ομίλων στον τομέα της υγείας» επισημαίνει το σωματείο εργαζομένων του «Θριασίου».

Ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς και τις διοικήσεις της 2ης ΥΠΕ και του ΓΝΕ «Θριάσιο» να προχωρήσουν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε: να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τη θέση του διευθυντή Αιμοδοσίας, να τροποποιηθεί ο Οργανισμός του νοσοκομείου για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, να ενισχυθεί η Αιμοδοσία και συνολικά το νοσοκομείο με προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ