ΤΟΠΙΚΑ

Θύμα της γραφειοκρατίας το βαμβακάρειο ίδρυμα για ορφανά στην Αυλίζα

arogi-new-houseΣυμπληρώνονται περίπου δύο χρόνια από τότε που το Βαμβακάρειο Ίδρυμα, ξενώνας για άπορα, ορφανά παιδιά και άτομα με ειδικές ικανότητες, παραδοθηκε στο δήμο Αχαρνών, αλλά δεν έχει λειτουργήσει ακόμη . Τι φταίει όμως για αυτήν την κατάσταση; Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του ΔΣ της ΚΑΜΕΑ ΑΡΩΓΗ, Ν. Γκασούκα , σε πρωινή τηλεοπτική εμπομπή : «Ο λόγος που δεν έχει λειτουργήσει το «Βαμβακάρειο Ίδρυμα» είναι ότι δεν έχει υπογραφεί,εδώ και δύο χρόνια, το Προεδρικό Διάταγμα για την τροποποίηση της συστατικής πράξης, ενώ από τον Ιανουάριο του 2014 βρίσκεται στο υπουργείο εσωτερικών. Χωρίς την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας και την έκδοση του ΦΕΚ , το Ίδρυμα δεν μπορεί να λειτουργήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά. Η ολοκλήρωση του ιδρύματος, που στεγάζεται στην περιοχή της Αυλίζας και φέρει το όνομα ΒΑΜΒΑΚΑΡΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ – ΑΡΩΓΗ, έγινε με τη σημαντική δωρεά από ιδιώτη Ευεργέτη, που ανέλαβε, στη παρούσα δυσχερή περίοδο, να χρηματοδοτήσει την εξέλιξη του έργου και βα βρίσκεται στο πλευρό του Σωματείου ΑΡωΓΗ.. Το Σεπτέμβρη του 2012 ολοκληρώθηκε το κτίσμα, το οποίο έχει πλήρως εξοπλιστεί. Kατόπιν, το ίδρυμα παραδόθηκε το 2013 στο Δ.Αχαρνών ενώ επόμενος στόχος ήταν να αναζητηθεί κοινοτικό πρόγραμμα στήριξης ΑΜΕΑ, προκειμένου να ενταχθεί το ίδρυμα και να ξεκινήσει επίσημα η λειτουργία του.

Το ίδρυμα θα προσφέρει συνθήκες μόνιμης διαμονής σε ορφανά κι άπορα παιδιά

Το ίδρυμα όταν ξεκινήσει να λειτουργεί θα προσφέρει συνθήκες μόνιμης διαμονής σε άπορα, απροστάτευτα και ορφανά παιδιά με ειδικές ικανότητες : κοιτώνες, χώρους εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης και ομαδικής εργασίας, αίθουσα διδασκαλίας και λογοθεραπείας, ειδικό ιατρείο και κοινόχρηστους χώρους ψυχαγωγίας και άθλησης. Ο ρόλος του Βαμβακάρειου ιδρύματος είναι να λειτουργήσει ως φιλόξενη αγκαλιά για άπορα, ορφανά και απροστάτευτα άτομα με ειδικές ικανότητες, διότι αυτά τα παιδιά συνήθως καταλήγουν σε ιδρύματα ακατάλληλα να υποστηρίξουν τις ανάγκες τους ή μένουν εγκαταλελειμμένα και κυριολεκτικά στο δρόμο. Το ίδρυμα όταν ξεκινήσει να λειτουργεί θα προσφέρει συνθήκες μόνιμης διαμονής σε άπορα, απροστάτευτα και ορφανά παιδιά με ειδικές ικανότητες: κοιτώνες, χώρους εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης και ομαδικής εργασίας, αίθουσα διδασκαλίας και λογοθεραπείας, ειδικό ιατρείο και κοινόχρηστους χώρους ψυχαγωγίας και άθλησης.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ