ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ιάπωνες κατέφθασαν στην Ελευσίνα -Για τη χρηματοδότηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021

Στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο φορέων, ο γενικός γραμματέας του οργανισμού που προωθεί τον σύγχρονο ιαπωνικό πολιτισμό στις πολιτιστικές πρωτεύουσες, σε πρόσφατη επίσκεψη του στην Ελευσίνα παρουσίασε στην ελληνική πλευρά το πρόγραμμα «Passport», το οποίο επιτρέπει τη μετακίνηση έως και 50 ατόμων από κάθε κατεύθυνση (ΠΠΕ – Ιαπωνία), μετά το τέλος του επίσημου προγράμματος των Πολιτιστικών Πρωτευουσών.

«Ο κ. Shuji Kogi συναντήθηκε με μέλη της διοίκησης και της ομάδας έργου της Ελευσίνας 2021, προκειμένου να αναζητηθούν και προσδιοριστούν τα σημεία συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς» ενημερώνει με ανακοίνωση της η Ελευσίνα 2021.

Κινέζος χαμογελαστός
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελευσίνα εξέφρασε ο ιαπωνικός οργανισμός ΕU Japan Fest για τη χρηματοδότηση έργου στην πόλη που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε ομόφωνα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.

Ελευσίνα η «μικρογραφία της Ευρώπης»

Στην πενθήμερη επίσκεψή του ο Ιάπωνας εκπρόσωπος περιηγήθηκε στην Ελευσίνα, ακολουθώντας τον περίπατο της EUphoria και επισκέφθηκε δύο εκθέσεις στο πλαίσιο της δράσης «το Μουσείο Καζαντζάκη ταξιδεύει στην Ελευσίνα», συνομίλησε με καλλιτέχνες, κατοίκους και νέους Ελευσίνιους, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «μπορεί οι πόλεις με τις οποίες συνεργάζεται ο EU Japan Fest να μην είναι προσωπική του επιλογή, αλλά βρίσκει ξεχωριστή την Ελευσίνα, μια μικρογραφία της Ευρώπης, όχι μόνο για το αρχαίο της παρελθόν, ως μέρος ενός πολιτισμού που γέννησε τη δημοκρατία και τη φιλοσοφία και ασκεί παγκόσμια επιρροή, αλλά κυρίως για τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει όπως η μετανάστευση και οι προσφυγικές ροές».

Σχετικά με το ΕU Japan Fest η ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο οργανισμός διοικείται και υποστηρίζεται από εξέχοντα μέλη του επιχειρηματικού κόσμου της Ιαπωνίας, καθώς και πρέσβεις χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ιαπωνία.

Στα 27 χρόνια λειτουργίας του έχει συνεργαστεί με 44 ευρωπαϊκές πόλεις.

Διαφήμιση

Στο κέντρο της δράσης του βρίσκεται η διευκόλυνση της δικτύωσης των ΠΠΕ με καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς, ομάδες κλπ εκπροσώπους του σύγχρονου ιαπωνικού πολιτισμού – όπου κι αν διαμένουν- και η οικονομική υποστήριξη τόσο μετακινήσεων για την εγκαθίδρυση πιθανών συνεργειών όσο και της παρουσίασης έργων κατά τη διάρκεια του έτους της ΠΠΕ. Συνεχίζοντας την προγραμματισμένη περιοδεία του στην Ευρώπη, ο κύριος Kogi, θα έχει ως επόμενο σταθμό του την Τιμισοάρα, «αδελφή» Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ελευσίνας για το 2021».

Μέσω
iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ