ΤΟΠΙΚΑΦΥΛΗ

Ιστορική και «χειρουργική» συνεργασία Παππού – Μπουραΐμη για την ανάπτυξη του Δήμου Φυλής

Σε μια ιστορική συνεργασία «χειρουργικής ακρίβειας» με συνδετικό κρίκο την ανάπτυξη της πόλης και κομβικό σημείο την αποκατάσταση και ανάπλαση του ΧΥΤΑ Φυλής, προχώρησαν Χρήστος Παππούς και Δημήτρης Μπουραΐμης.

Αντιλαμβανόμενοι ότι το επόμενο, κρίσιμο βήμα επιβάλλεται να είναι κοινό, οι επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ και της ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΑΛΛΑΓΗΣ άφησαν πίσω το παρελθόν και ένωσαν τις δυνάμεις τους – μια κίνηση που μόνο καλό μπορεί να κάνει σε έναν πολυ-τραυματισμένο Δήμο όπως ο Δήμος Φυλής.

Στην ουσία, πρόκειται για μια σύμπραξη που μπορεί να έχει ως αφετηρία την κοινή εκλογή εκπροσώπων στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔΑ) αλλά προχωρά σε βάθος για μια σειρά από αυτονόητα θέματα, τα οποία πρέπει να αποτελούν σημείο σύγκλισης για κάθε παράταξη που σέβεται τον αυτοδιοικητικό και όχι τον αντιπολιτευτικό της ρόλο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, στις προγραμματικές δηλώσεις της συνεργασίας των δυο παρατάξεων περιλαμβάνονται: η καλή συνεργασία με την Περιφέρεια, η ένταξη έργων σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η προώθηση έργων όλων των κοινωνικών προγραμμάτων, η ταχύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, η ανάδειξη και ανάπτυξη των στρατηγικών πλεονεκτημάτων της περιοχής που σχετίζονται με τα χωροταξικά της χαρακτηριστικά, η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, η αντιμετώπιση των προβλημάτων σχετικά με την άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων, η αποπεράτωση και λειτουργία των έργων του Πάρκου Πόλης για τη δημιουργία προωθημένου πόλου αναψυχής, η ενίσχυση της δημοτικής αποκέντρωσης με την παροχή ουσιαστικών αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών κλπ.

Κεντρικός βραχίονας, ωστόσο, της σύμπραξης αποτελεί η, πολλαπλώς, δημόσια εκφρασμένη θέση και των δυο για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.

Ιστορική και «χειρουργική» συνεργασία Παππού – Μπουραΐμη για την ανάπτυξη του Δήμου Φυλής Όπως αναφέρεται, χαρακτηριστικά, οι δυο παρατάξεις θα επιμείνουν: στην εντατικοποίηση των εργασιών για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, την προώθηση του διαχωρισμού των ανακυκλώσιμων στην πηγή και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ορθολογική και ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, την υλοποίηση των αποφάσεων για την αποκατάσταση, ανάπλαση του ΧΥΤΑ μέχρι το οριστικό κλείσιμο καθώς και απορρύπανση όλης της περιοχής με σημείο αναφοράς τον ΧΥΤΑ και σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων με ανάπτυξη ταυτόχρονου και παράλληλου πλαισίου νέων εσόδων για τον Δήμο.

«Αποφασίσαμε τη συνεργασία ώστε να προχωρήσουμε με σεβασμό στις αρχές της διαφάνειας και της νομιμότητας. Επίσης, όλες οι δράσεις, οι υπηρεσίες και οι συντελεστές της ποιότητας του έργου που παράγεται από το Δήμο ή που ανατίθεται από το Δήμο σε τρίτους, θα ακολουθούν τη διαδικασία του σαφούς προγραμματισμού, της πιστής εφαρμογής και της ποσοτικής και ποιοτικής αξιολόγησης. Ο πολίτης θα μπορεί να διαπιστώνει τι πρόκειται να γίνει, πώς γίνεται και σε ποιο βαθμό μπορεί να επιτευχθεί» αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρακτικό της σύμπραξης.

Μια σύμπραξη που μπορεί να προκάλεσε πολιτικό «σεισμό» και σχόλια, αλλά για την οποία ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τούτο: διαγράφοντας κατάλοιπα του παρελθόντος, οι δύο πολύπειροι δήμαρχοι δεν αντιμετώπισαν απλώς το πρόβλημα αλλά το αποφάσισαν.  Άνοιξαν το δρόμο της συμπόρευσης με κοινό σκοπό να κλείσουν μια κακοφορμισμένη πληγή δεκαετιών, διατηρώντας ταυτόχρονα το δικαίωμα της άποψης, της ανεξαρτησίας και της αυτοτέλειας τους.

Αξίζει, λοιπόν, να τους δοθεί η ευκαιρία – μακριά από κάθε κακόπιστη και κακοπροαίρετη κριτική – να αποδείξουν ότι μπορούν να το κάνουν.

Πηγή
ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ