Ισχυρή έκρηξη από βόμβα σε μονοκατοικία στα Άνω Λιόσια

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 2΄
Ισχυρή έκρηξη από βόμβα σε μονοκατοικία στα Άνω Λιόσια

Σε έκρηξη από βόμβα που τοποθετήθηκε σε σπίτι που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Σινά στα Άνω Λιόσια οφείλεται ο δυνατός ήχος που αναστάτωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας τους κατοίκους των Άνω Λιοσίων.

Ευτυχώς δεν τραυματίσθηκε κανείς

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι τώρα, άγνωστοι τοποθέτησαν στην είσοδο της μονοκατοικίας ποσότητα δυναμίτιδας με βραδύκαυστο φυτίλι και πυροδότησαν τον μηχανισμό, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη, η οποία προκάλεσε αρκετές ζημιές σε διπλανά αυτοκίνητα, χωρίς όμως ευτυχώς να τραυματίσει κανέναν.

Από την ισχυρή έκρηξη, κατέρρευσε ένα κομμάτι του τοίχου της εισόδου και προκλήθηκαν ζημιές στην πρόσοψη και σε τέσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα έξω από το οίκημα, ενώ έσπασαν τζάμια και στα γύρω σπίτια.

Το σπίτι ανήκει σε 70χρονο, ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για λαθρεμπόριο τσιγάρων στην Γερμανία

Όπως αναφέρουν οι αρχές, το σπίτι ανήκει σε 70χρονο, ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για λαθρεμπόριο τσιγάρων στην Γερμανία και μάλιστα είχε συλληφθεί και εξέτισε ποινή φυλάκισης, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, πριν αφεθεί ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι στα Άνω Λιόσια, υπήρχε φύλακας, συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη, ο οποίος όμως δεν αντιλήφθηκε τους δράστες.

Επίσης, υπήρχε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, το οποίο όμως είχε τεθεί εκτός λειτουργίας γιατί είχε κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν ήταν εκεί όταν έφτασε η αστυνομία, προκειμένου να δώσει κατάθεση για τυχόν απειλές σε βάρος του, ή σχετικά με το κίνητρο της επίθεσης.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

Μοιραστείτε το άρθρο