ΤΟΠΙΚΑ

Ι. Κριεκούκη: κάλεσµα για συστράτευση με Θ. Γιαννικάκη

«Απαιτείται συλλογικότητα,  σύνθεση και συστράτευση  δυνάµεων για να τερµατισθεί η αποτυχηµένη και καταστροφική θητεία του κ. Δρίκου» 

Ανοιχτό κάλεσµα για συστράτευση – ενόψει των εκλογών του Μα‹ΐου – απευθύνει η υποψήφια δήµαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας Ιωάννα Κριεκούκη προς τον κ. Θέµη Γιαννικάκη. Να σηµειώσουµε πως πριν µερικές ηµέρες ο κ. Γιαννικάκης, ενώ είχε θέσει υποψηφιότητα για τον ∆ήµο Μάνδρας –Ειδυλλίας, κατόπιν απέσυρε την υποψηφιότητά του για λόγους υγείας.  Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, σε συζήτηση που είχαµε µε την κ. Κριεκούκη για τις δηµοτικές εκλογές, µας δήλωσε τα εξής :

  • Μπήκαµε ήδη στην τελική ευθεία, αποµένουν κάτι λιγότερο από τέσσερις µήνες για τις δηµοτικές εκλογές του Μαΐου. Με τα µέχρι σήµερα δεδοµένα και οι τέσσερις υποψήφιοι των προηγούµενων εκλογών θα διεκδικήσουν την ψήφο των συµπολιτών σας. Ποιά είναι η δική σας θέση;

ΑΠ: Νοµίζω ότι αποτελεί κοινή παραδοχή ότι η σηµερινή Ελλάδα δεν έχει καµία σχέση µε τη χώρα µας πριν από τέσσερα χρόνια. Οι πολίτες έχουν υποστεί πολλές θυσίες, έχουν δει να µειώνεται εντυπωσιακά το διαθέσιµο εισόδηµά τους και αναζητούν περισσότερο από ποτέ την αλήθεια, το σχέδιο και την ελπίδα.  Στο πλαίσιο αυτό η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται όχι µόνο να παίξει τον κλασικό της ρόλο, αλλά να αποτελέσει εγγυητή της ανάπτυξης, της σταθερότητας και της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής της κάθε τοπικής κοινωνίας, µε απόλυτο σεβασµό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.  Εκτιµώ ότι όποιος πείσει τους συµπολίτες µας, ότι µπορεί να παίξει αυτό το ρόλο, θα είναι και αυτός που θα κερδίσειτην εµπιστοσύνη.

  • Με βάση τα παραπάνω, εσείς προσωπικά πιστεύετε ότι µπορείτε να ανταποκριθείτε στις νέες ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

ΑΠ: Κατ’ αρχήν, η προσπάθεια για την αναβάθµιση του ∆ήµου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συµπολιτών µας, δεν είναι και δε θα µπορούσε να είναι προσωπική υπόθεση. Απαιτείται συλλογικότητα, σύνθεση και συστράτευση ευρύτερων δυνάµεων και βέβαια πάνω από όλα απαιτείται η ενεργός συµµετοχή του συνόλου των δηµοτών.  Ο δικός µας συνδυασµός ούτε µπορεί να υποσχεθεί πράγµατα που δε γίνονται, ούτε να είναι αρνητικός σε σοβαρές και ορθολογικές προτάσεις και δράσεις άλλων συνυποψηφίων, ούτε να αρκείται σε πολιτική δηµοσίων σχέσεων µετην εκάστοτε κεντρική εξουσία.
Εµείς πάντα µιλούσαµε ανοιχτά και καθαρά και θέλω να σας θυµίσω ότι και όταν είχαµε τη ευθύνη της διοίκησης του ∆ήµου, είχαµε κάνει πολλά γενναία βήµατα και για το νοικοκύρεµα των οικονοµικών, για την εύρεση εναλλακτικών πόρων -ανεξάρτητα από την κρατική χρηµατοδότηση- και για την πραγµατοποίηση µεγάλων έργων υποδοµής, πάντα µε απόλυτο σεβασµό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.
Βεβαίως, για να σας είµαι απολύτως ειλικρινής εκείνη την περίοδο και µε δεδοµένη την προσπάθεια αντιµετώπισης πολλών γραφειοκρατικών διαδικασιών σε σχέση ρε την κεντρική εξουσία, έκανα το λάθος να αφιερώσω λιγότερο χρόνο απ’ αυτόν που έπρεπε στη διαπροσωπική επικοινωνία µε τους συµπολίτες µου.

  • Με αφορµή την πρόθεση του κ. Γιαννικάκη να κατέλθει υποψήφιος, του καταλογίσατε πολιτική σκοπιµότητα. Εµµένετε σε αυτή σας τη θέση;

ΑΠ: Με απόλυτο σεβασµό στους προσωπικούς λόγους που οδήγησαν τον κ Γιαννικάκη σε αυτή την απόφαση και µε δεδοµένη την πολύχρονη συνεργασία µας, αλλά και τη διαχρονική συνεισφορά του στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πιστεύω πως θα ήταν πολύ καλό για το ∆ήµο να έχει µια ενεργή και διακριτή συµµετοχή στα δηµοτικά δρώµενα. Εγώ από την πλευρά µου θα κάνω ότι µπορώ για να γίνει αυτό πράξη. Άλλωστε και οι δύο πιστεύουµε ότι πρωταρχικός στόχος είναι να τερµατιστεί η αποτυχηµένη και καταστροφική θητεία του κ. ∆ρίκου. Ένας ∆ήµαρχος πού όχι µόνο δεν προσέθεσε σχεδόν τίποτα στην πρόοδο του τόπου, αλλά µε την ανικανότητα και την πολιτική του ιδιοτέλεια, µόνο νέα προβλήµατα και αδιέξοδα µπορεί να δηµιουργήσει.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ