ΤΟΠΙΚΑ

Κέντρο συναρμολόγησης προϊόντων Apple στο Θριάσιο Πεδίο;

Εμφανής είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τη Cosco και την εταιρεία Foxconn για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο Η ΓΑΙΑΟΣΕ, έπειτα από αιτήματα των ενδιαφερόμενων προκειμένου να διευκρινιστούν θέματα σχετικά με τα σχέδια για το εμπορευματικό κέντρο ιδιωτών, έδωσε παράταση στην προθεσμία υποβολής μη δεσμευτικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως τη 1η Αυγούστου.

Κινέζοι επενδυτές ρωτούν για την ανάπτυξη χώρων μεταποίησης

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο αριθμός των επενδυτών που έχουν εκδηλώσει ήδη το ενδιαφέρον τους είναι μεγάλος, ενώ αρκετά είναι και τα αιτήματα συμμετοχής στη διαδικασία που έχουν κατατεθεί ήδη. Το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται αφενός στους επίδοξους “μνηστήρες” και αφετέρου στη χωροθέτηση των εγκαταστάσεων, αλλά και τις χρήσεις που θα φιλοξενηθούν. Μεταξύ των ενδιαφερόμενων για τις εγκαταστάσεις που έχει δημιουργήσει στο χώρο ο ΟΣΕ και οι οποίες περι λαμβάνονται στο γενικότερο σχέδιο αξιοποίησης της έκτασης στο Θριάσιο Πεδίο είναι η Cosco. Η εταιρία από την πλευρά της έχει θέσει το ζήτημα δημιουργίας κέντρου μεταποίησης στο χώρο του Θριάσιου και ζητούσε τη δημιουργία ελεύθερης ζώνης εμπορευμάτων. Ωστόσο η ελληνική πλευρά είχε αρνηθεί να ικανοποιήσει τα αιτήματα αυτά υποστηρίζοντας ότι υπήρχαν ασυμβατότητες με το κοινοτικό δίκαιο.

Στελέχη της ταϊβανέζικης Foxconn, έχουν ήδη επισκεφτεί τους χώρους του Θριάσιου Πεδίου

Η Foxconn, η οποία έχει γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό λόγω της Apple αλλά συνεργάζεται με πολλές από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας παγκοσμίως, φαίνεται να επιλέγει τη χώρα μας, και συγκεκριμένα το Θριάσιο Πεδίο για να δημιουργήσει μια βάση στην οποία θα συναρμολογεί προϊόντα στα οποία ενδεχομένως να περιλαμβάνονται ακόμη και τα δημοφιλή iPad και iPhone, τα οποία στη συνέχεια θα διοχετεύονται σε όλη την Ευρώπη. Με τον τρόπο αυτό θα πετυχαίνει την απουσία δασμών και κατά συνέπεια πιο φθηνά προϊόντα για τις ευρωπαϊκές αγορές. Στελέχη του ταϊβανέζικου κολοσσού έχουν ήδη επισκεφτεί τους χώρους του Θριάσιου Πεδίου και έχουν δηλώσει το προφορικό ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν στον εν εξελίξει διαγωνισμό για την κατασκευή εμπορευματικού κέντρου.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ