ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κίνημα δεν πληρώνω» στο Δημόσιο – Ληξιπρόθεσμα χρέη 2,7 δις

Σε περισσότερα από 2,7 δις ευρώ ανέρχονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου ενώ την ίδια στιγμή περισσότερες από 160.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης και εφάπαξ είναι σε εκκρεμότητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» , την ίδια στιγμή έχει μπει «μαχαίρι» 923 εκ. ευρώ στις δαπάνες των δημοσίων επενδύσεων. Αξίζει να αναφερθεί ότι έως τα τέλη Αυγούστου οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων δεν έφτασαν ούτε στο 25% των ετήσιων προβλέψεων.

Τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα δείχνουν ότι το Δημόσιο παραμένει ο μεγάλος οφειλέτης βάζοντας θηλιά στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Τον περασμένο Ιούλιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους ιδιώτες έφτασαν αθροιστικά στα 2,724 δισ. ευρώ . Επίσης στο τέλος Ιουλίου  παρέμεναν σε εκκρεμότητα 790 εκ. ευρώ επιστροφών φόρου .

Στο μέτωπο των συντάξεων, η εικόνα είναι επίσης αποκαρδιωτική καθώς οι καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων φτάνουν ακόμη και τους 27 μήνες για κύριες συντάξεις. Όσο για τις επικουρικές, οι συνταξιούχοι μπορεί να περιμένουν ακόμη και έξι χρόνια.

Διαβεβαιώσεις που έμειναν… διαβεβαιώσεις

Παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις της υπουργού Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων έως τον περασμένο Αύγουστο, η εικόνα αποδεικνύει το αντίθετο. Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων μάλιστα καταγγέλει πως σκοπίμως δεν καταβάλλονται οι συντάξεις ώστε η κυβέρνηση να «χτίζει» το υπερπλεόνασμα στον ΕΦΚΑ ώστε να είναι ικανοποιημένοι οι δανειστές.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ