ΤΟΠΙΚΑ

Καθαρό βρήκαν τον Δήμο Χαϊδαρίου

dimarxeio_xaidari-3Καθαρό βρήκαν τον Δήμο Χαϊδαρίου οι έλεγχοι που διενήργησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στα οικονομικά στοιχεία του φορέα. Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνουν ότι ο έλεγχος ήταν τυπικός και εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης έρευνας που διενεργούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η τήρηση του Μητρώου των δεσμεύσεων είναι μνημονιακή υποχρέωση και ως εκ τούτου οι υπηρεσίες του υπουργείου παρακολουθούν σε μηνιαία βάση τους φορείς που αποστέλλουν αυτά τα στοιχεία. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή, που έχει την ευθύνη για το Μητρώο, εποπτεύει σήμερα 1.428 φορείς, εκ των οποίων 39 Ταμεία, 97 νοσοκομεία, 325 ΟΤΑ α’ βαθμού, 13 ΟΤΑ β’ βαθμού, 534 Νομικά Πρόσωπα Δήμων και 45 ενεργά Νομικά Πρόσωπα της Γενικής Κυβέρνησης. Σε αυτό το πλαίσιο διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 34 φορείς, μεταξύ των οποίων ήταν υπουργεία, ΔΕΚΟ, ασφαλιστικοί οργανισμοί και νοσοκομεία. Στους περισσότερους φορείς οι έλεγχοι αυτοί έχουν ολοκληρωθεί χωρίς να έχουν βρεθεί γκρίζες ζώνες που να απαιτούν συνέχεια της έρευνας. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Δήμος Χαϊδαρίου, για τον οποίο, όπως διαπιστώθηκε, οι οικονομικές υπηρεσίες του φορέα αποστέλλουν ανελλιπώς και εμπρόθεσμα τα στοιχεία που συλλέγει κάθε μήνα -μαζί με αυτά της στοχοθεσίας του υπουργείου Οικονομικών-, τα οποία επέχουν θέση ενός «πιστοποιητικού βεβαίωσης» για την καταβολή των μηνιαίων κονδυλίων.

Επίσκεψη της Δημοτικής Χαϊδαρίου στην περιοχή της Αστυθέα, για το θέμα των αντιπλημμυρικών έργων

Στο μεταξύ, την Τρίτη 3-2-2015, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Ηλία Βαρυτιμιάδη και τον υπεύθυνο υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας Νίκο Νικολακόπουλο επισκέφτηκαν την περιοχή της Αστυθέας, ώστε να διαμορφώσουν σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων της συνοικίας από της πλημμύρες. Εκτιμήθηκε ότι πρέπει να γίνουν μια σειρά από τεχνικές παρεμβάσεις (άμεσες και μακροπρόθεσμες) για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ