ΥΓΕΙΑ

Καθιστική ζωή; Δείτε πόσα χρόνια ζωής χάνετε!

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Medicine & Science in Sports & Exercise” και περιλάμβανε περίπου 3.000 ενήλικες, ηλικίας 50 – 79 ετών, έδειξε ότι αυτοί που ήταν οι λιγότερο δραστήριοι είχαν 5 φορές υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από εκείνους που ήταν οι πιο δραστήριοι και 3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από ότι εκείνοι των οποίων τα επίπεδα δραστηριότητας ήταν στο μέσο όρο.

Επικεφαλής της μελέτης ήταν ο συγγραφέας Ezra Fishman, ενώ τα άτομα που εξετάστηκαν συμμετείχαν στην Εθνική Έρευνα Υγείας και Διατροφής που διεξήχθη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Για τη διενέργεια της μελέτης, οι συμμετέχοντες φορούσαν υπερ-ευαίσθητα trackers δραστηριότητας, που ονομάζοται επιταχυνσιόμετρα. Στη συνέχεια παρακολουθούνταν για τα επόμενα οκτώ χρόνια.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Ακόμη και όσοι περπατούσαν λίγο, ασχολούνταν με το πλύσιμο των πιάτων ή σκούπιζαν το πάτωμα έτειναν να ζουν περισσότερο από τους ανθρώπους που κάθονταν όλη την ημέρα σε ένα γραφείο.

Οι ερευνητές πρότειναν ότι ακόμη και 10 επιπλέον λεπτά ελαφράς σωματικής δραστηριότητας καθημερινά, μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη θνησιμότητα και η προσθήκη μισής ώρας ελαφράς έως έντονης δραστηριότητας, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στην επιβίωση.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ