ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΠΙΚΑ

Καθολικό “όχι” στην καταστροφή του περιβάλλοντος απο το ΔΣ Ασπροπύργου

Στη 5η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ασπροπύργου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η γνωμοδότηση επι μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για ακόμη ένα Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ).

Στο θέμα το οποίο εισηγήθηκε η Διευθύντρια περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας του Δήμου Ασπροπύργου κα Ελένη Βερούτη, η γνωμοδοτική απόφαση του Συμβουλίου ήταν καθολικά αρνητική. Ωστόσο σημειώνουμε πως όλες οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων αναφορικά σε μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων είναι πάντα γνωμοδοτικές, πράγμα το οποίο αποδυναμώνει την καθοριστικότητα των αποφάσεων της τοπικής εκπροσώπησης των πολιτών.

Η δραστηριότητα της εταιρίας (ΚΔΑΥ) αφορά πιο συγκεκριμένα σε: Αποθήκευση – διαλογή και μηχανική επεξεργασία μη επικινδυνων μεταλλικών και μή μεταλλικών αποβλήτων και προσωρινη αποθήκευση. Χαιρετίζουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ξεκάθαρα δίνει το στίγμα της περιβαλλοντικής ευαισθησίας ιδιαίτερα μετά τα περσινά γεγονότα στην περιοχή με την καταστροφή ενος ΚΔΑΥ.

Ευελπιστούμε ωστόσο τέτοιου είδους αποφάσεις των ΔΣ να απαγκιστρωθούν από τον αποκλειστικά γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ