ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δημοφιλές

Καινοτόμα ιδέα μαθητών του Ασπροπύργου – Τα μουσεία έρχονται κοντά σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης

Η εικονική μαθητική επιχείρηση: «Όμηρος – Κλείνω το μάτι στον Πολιτισμό» του 1ου ΕΠΑΛ Ασπροπύργου, προτείνει τη δημιουργία πιστών αντιγράφων εκθεμάτων σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους, που θα μπορούν να αγγίζουν οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης.

  • Tα εκθέματα θα ενεργοποιούνται με το άγγιγμα και θα μιλούν. Οι μη βλέποντες θα μπορούν να αγγίζουν και ταυτοχρόνως να ακούν την ιστορία του εκθέματος σε Ελληνικά και Αγγλικά.

Καινοτόμα ιδέα μαθητών του Ασπροπύργου - Τα μουσεία έρχονται κοντά σε ανθρώπους με προβλήματα όρασηςΟι μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Ασπροπύργου, συμμετέχοντας για πρώτη φορά, στο πρόγραμμα «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ), προχώρησαν στη δημιουργία μίας καινοτόμας επιχείρησης ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα.
Σε συνεργασία μάλιστα με το μουσείο της Ελευσίνας, δημιούργησαν το πρώτο πιστό αντίγραφο του αγάλματος της Φεύγουσας Κόρης, στο οποίο θα προσαρμοστούν οι απαιτούμενοι αισθητήρες, ώστε το έκθεμα να «αφηγείται» την ιστορία του. Επιπροσθέτως σχεδιάζεται η τοποθέτηση διαδρόμων πρόσβασης στο μουσείου οπου ο μη βλέποντας θα περιηγείται άνετα στον χώρο, καθώς και η μετάφραση των σημαντικότερων πληροφοριών του οδηγού του μουσείου σε γραφή “Μπράιγ”.

  • Η υλοποίηση είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί και να δώσει επιπλέον δυναμική στον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ΕΛΕΥΣΙΝΑ 2021

Είναι συλλογική η δουλειά που κάνουμε, με μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου μας, πρόκειται για μία ιδέα που αφορά στον πολιτισμό, με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, αλλά με μεγάλη επιχειρηματική δυναμική. Σωκράτης Κουμπάρδας

Ο Διευθυντής Παραγωγής της επιχείρησης: «Όμηρος – Κλείνω το μάτι στον Πολιτισμό», Σωκράτης Κουμπάρδας, μαθητής της Γ’ Λυκείου στο 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου, μίλησε στον σταθμό Αθήνα 9.84 και την εκπομπή “Άλλα Νέα;” με την Έλενα Μπρέγιαννη και τη Μαρία Παύλου. Εξήγησε την ιδέα της ομάδας και διευκρίνισε πως τα αντίγραφα είναι σε πραγματικά μεγέθη.

Στο πλευρό των παιδιών σε όλη τους την προσπάθεια βρίσκεται η οικονομολόγος και υπεύθυνη του προγράμματος, εκπαιδευτικός, Γεωργία Γιωτοπούλου με την βοήθεια των εκπαιδευτικών Γεώργιο Βολοβοτση και Σωτηρη Υφαντή. Επίσης, τα Ελληνικά Πετρέλαια στηρίζουν από την αρχή την προσπάθεια των μαθητών του ΕΠΑΛ Ασπροπύργου και μέσω εθελοντών τούς μεταφέρουν την εμπειρία της πραγματικής επιχείρησης.

Καινοτόμα ιδέα μαθητών του Ασπροπύργου - Τα μουσεία έρχονται κοντά σε ανθρώπους με προβλήματα όρασηςΗ εικονική μαθητική επιχείρηση του 1ου ΕΠΑΛ Ασπροπύργου είναι μόνο μία από τις συνολικά 130 ομάδες μαθητών από 130 γυμνάσια και λύκεια σε όλη την Ελλάδα που εργάζονται συστηματικά όχι μόνο για να στήσουν τη δική τους startup, αλλά και για να δημιουργήσουν αληθινά προϊόντα και υπηρεσίες, κάνοντας πωλήσεις με πραγματικά κέρδη.

Καινοτόμα ιδέα μαθητών του Ασπροπύργου - Τα μουσεία έρχονται κοντά σε ανθρώπους με προβλήματα όρασηςΟλα αυτά συμβαίνουν κάτω από την «ομπρέλα» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ), που καθοδηγεί μαθητές από 15 έως 17 ετών να «ξεδιπλώσουν» τα επιχειρηματικά τους ταλέντα μέσω του προγράμματος «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση».

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα της επιχείρησης στο Facebook: https://www.facebook.com/info.omiros/

 

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ