ΥΓΕΙΑ

Καλές συνήθειες κατά του καρκίνου του δέρματος από την κούνια!

Όσο δεν ευαισθητοποιούμαστε και δεν ενημερωνόμαστε σωστά, ο ήλιος δεν θα είναι μόνο φίλος και πολύτιμος σύμμαχος του οργανισμού για τη σύνθεση της βιταμίνης D, αλλά και ένας δυνητικός και επικίνδυνος εχθρός! 

Αυτό θέλει να αλλάξει η καμπάνια ενημέρωσης SunPass (Πρόγραμμα Επισήμανσης των Σχολείων – νηπιαγωγεία & δημοτικά σχολεία), που σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τον Καρκίνο του Δέρματος (ESCF) και τα Δερματολογικά Εργαστήρια Avène στοχεύουν στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του διδακτικού προσωπικού, των γονέων και των παιδιών σχετικά με τον καρκίνο του δέρματος καθώς και την πρόληψη αυτού χάρη στην προστασία από τον ήλιο από την πολύ μικρή ακόμη ηλικία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς κάθε άτομο διαθέτει το προσωπικό του “ηλιακό κεφαλαίο”, το οποίο μειώνεται κατά τη διάρκεια της ζωής του. Η μείωση αρχίζει στην παιδική ηλικία και είναι αδύνατο να ανακτηθεί το κεφάλαιο που έχει ήδη χαθεί. Για να αποφευχθεί η πολύ γρήγορη εξάντληση του ηλιακού αυτού κεφαλαίου, θα πρέπει η πρόληψη να ξεκινάει από την πολύ μικρή ηλικία. Η πρόληψη των βλαπτικών επιδράσεων του ήλιου από την παιδική ηλικία έχει ως αποτέλεσμα τη διαφύλαξη της υγείας του δέρματος και την εξασφάλιση του μέλλοντος του. Η έλλειψη συνετής συμπεριφοράς κατά την έκθεση στον ήλιο τείνει να προσδώσει στους δερματικούς καρκίνους τη διάσταση μιας πραγματικής επιδημίας.

αντηλιακό 14/4/16

Τι είναι το Πρόγραμμα Επισήμανσης των Σχολείων
Στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης συμμετέχουν σχολεία των πρώτων βαθμίδων εκπαίδευσης (20 ιδιωτικά στη χώρα μας αυτή τη στιγμή, αλλά ευελπιστούμε πως αυτός ο αριθμός θα διευρυνθεί και θα συμπεριληφθούν και δημόσια σχολεία). Τα σχολεία τα οποία υιοθετούν όλες τις διατάξεις της “σύμβασης” για την αντηλιακή προστασία λαμβάνουν την επισήμανση “Σχολείο που έχει λάβει μέτρα για τη σωστή αντηλιακή προστασία”. Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί εκπαιδεύονται σχετικά με τις επιπτώσεις του ήλιου στο δέρμα και τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. Τα σχολεία αναλαμβάνουν την υποχρέωση να ελέγχουν την αποτελεσματικότητα αυτών των μέτρων και να αναθεωρούν κάθε χρόνο τη σύμβασή τους για την αντηλιακή προστασία, εάν είναι απαραίτητο.

Στόχος του προγράμματος είναι να ενημερωθούν γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί και σταδιακά να μεγαλώσει μια νέα γενιά που θα γνωρίζει πώς πρέπει να φροντίζει και να προστατεύεται από το δυσάρεστο πρόσωπο του ήλιου.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ