ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατάθεση Στουρνάρα στον Αρειο Πάγο για τη Novartis

Mε την κατάθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες που διενεργεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το αν και πως στήθηκε σκευωρία στην υπόθεση της Novartis με την ενοχοποίηση πολιτικών χωρίς στοιχεία.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, που έχει κληθεί σε κατάθεση στις 10:00 σήμερα το πρωί, ήταν μεταξύ των δέκα πολιτικών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Novartis, αλλά ήδη η δικογραφία ως προς αυτόν έχει μπεί στο αρχείο διότι ουδέν προέκυψε.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας αναμένεται να καταθέσει σήμερα πολυσέλιδο υπόμνημα με τις θέσεις ενώ θα αναπτύξει και προφορικά τις απόψεις του.

Η έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που διενεργείται από τους αντεισαγγελείς Ευ.Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη θα συνεχιστεί με άλλους μάρτυρες.

Κρίσιμη και νευραλγικής σημαςίας θεωρείται η κατάθεση της τέως επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς εισαγγελέως Ελένης Ράικου που είχε παραιτηθεί πριν τρία χρόνια από τη θέση της καταγγέλοντας μεθοδεύσεις και πολιτικές παρεμβάσεις στην υποθεση της Novartis, την οποία τότε χειριζόταν. Η Ελένη Ράικου είχε από τότε φωτογραφήσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοςύνης, χωρίς να τον κατονομάσει αλλά δίδοντας του το προσωνύμιο “Ρασπούτιν”.

Η κατάθεση της αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον γιατί από τότε δεν έχει μιλήσει στις δικαστικές αρχές για την υπόθεση.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ