ΤΟΠΙΚΑ

Κατά της διέλευσης βαρέων οχημάτων από τους παράδρομους τάσσεται ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γ. Βασιλείου

Ιδιαίτερα σημαντική-για τις δύο παλαιές εθνικές οδούς (ΘΗΒΩΝ και ΚΟΡΙΝΘΟΥ) – χαρακτηρίζει την υπουργική απόφαση περί απαγόρευσης διέλευσης βαρέων οχημάτων από τους παράδρομους, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου.

Ο ίδιος σε μήνυμά του επισημαίνει τα εξής:

Είναι γνωστό οτι η διέλευση βαρεών οχημάτων – ώστε να αποφεύγεται η πληρωμή διοδίων και στις δύο παλαιές εθνικές οδούς – ΘΗΒΩΝ και ΚΟΡΙΝΘΟΥ – είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της επικινδυνότητας για όλους τους διερχόμενους. Είναι σημαντικό λοιπόν οτι η απαγόρευση της διέλευσης οχημάτων και μηχανημάτων άνω των 3,5 t με υπουρική απόφαση έχει πάρει τον δρόμο της – με ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ασφαλώς οι οποίες έχουν προσδιοριστεί. Η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής – μαζί με την παρακολούθηση των παρεμβάσεων που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα για την βελτίωση τμημάτων της Π.Ε.Ο.Α. Θηβών – θα παρακολουθεί στενά και αυτήν την σημαντική εξέλιξη – με στόχο την ΜΕΙΩΣΗ της ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ και στις δυο Π. Ε. Οδούς

Σημειώνεται ότι από τη συνάντηση που είχε η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής με στελέχη της Τροχαίας – για την πορεία εφαρμογης του Νόμου – προέκυψαν τα εξης:

1- ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ πως ηταν ενημερωμένη και πως βρισκεται σε φάση προετοιμασιών για την εφαρμογή του Νόμου.

2- ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ εφαρμογής αποτελεί η κατασκευή και τοποθέτηση πινακίδων Σήμανσης. Η αρμόδια προς τούτο υπηρεσία υπάγεται στην Περιφέρεια Αττικής, οποότε νεότερα θα υπάρξουν απο βδομαδα.

Επίσης, ο κ. Βασιλείου για το ίδιο θέμα τονίζει ότι η Αντιπεριφέρεια θα παρακολουθεί την εξέλιξη των διαδικασιών, καθώς πρόκειται για μια παρέμβαση που αφορά άμεσα την Τοπική Αυτοδιοικηση, καθώς και τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ