ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΥΓΕΙΑ

Κικίλιας για εμβόλιο AstraZeneca – Καμία αναστολή εμβολιασμών

Δεν αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της AstraZeneca, στο πλαίσιο των οδηγιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε τηλεοπτική του συνέντευξη και κάλεσε όσοι πολίτες έχουν ραντεβού για εμβολιασμό να πάνε κανονικά.

Σε κάθε περίπτωση συνεδριάζει σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβλιασμών όπως και η αρμόδια επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ενώ για την Πέμπτη έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση ο ΕΜΑ υπό το βάρος των αποφάσεων πολλών χωρών που αναστέλλουν του εμβολιασμούς με ο εμβόλιο της Οξφόρδης.

“Στη χώρα μας έχουμε κάνει 172.000 εμβολιασμούς με αυτό το εμβόλιο. Υπήρξε ένα σοβαρό περιστατικό, το έλεγξε ο ΕΟΦ και δεν σχετίζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca. Έχουν γίνει πάνω από 17 εκατ. εμβόλια παγκοσμίως με αυτό το εμβόλιο και έχουν βρεθεί περίπου 37 περιστατικά», επεσήμανε ο κ. Κικίλιας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Ο υπουργός συνέστησε ψυχραιμία και προσοχή λέγοντας: «Δεν αναστέλλονται εμβολιασμοί, εμβολιαζόμαστε με όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια από τον ΕΜΑ μέχρι να πει κάτι άλλο. Συνιστώ ψυχραιμία, προσοχή» τόνισε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι “από την αρχή της διαδικασίας των εμβολιασμών και των εμβολίων μέχρι και σήμερα εμπιστευόμαστε έναν θεσμό. Έναν πολύ σοβαρό οργανισμό, έναν σημαντικό οργανισμό, τον EMA. Αυτός έχει δώσει όλες τις αδειοδοτήσεις για όλα τα εμβόλια που χορηγούν οι ευρωπαϊκές χώρες. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΜΑ. Ο ΕΜΑ πουθενά μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει σχετική τέτοια οδηγία, αντιθέτως, και το βράδυ της Δευτέρας 15 Μαρτίου σε ανακοίνωσή του μίλησε υπέρ του οφέλους του εμβολιασμού”.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ