ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Κλιμάκωση αντιδράσεων αποφάσισε το ΔΣ Ασπροπύργου για το hotspot

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον στην έκτακτη συνεδρίαση του Δήμου Ασπροπύργου που πραγματοποιήθηκε μετά την συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Δήμου με τον αρμόδιο Υπουργό Δημήτρη Βίτσα.

Όπως αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του ο κος Μελετίου “ο Υπουργός αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του Δήμου για ακαταλληλότητα του χώρου στη Γκορυτσά” λέγοντας χαρακτηριστικά “η συζήτηση δεν εξελίχθηκε όπως την περιμέναμε. Μετά την εξέλιξη της συζήτησης αντιπροτείναμε δυο εγκαταλελειμμένα εργοστάσια ως χώρο δημιουργίας κέντρου, όπως και τις κατασκηνώσεις του Δήμου.” Ο Υπουργός απάντησε οτι θα εξετάσει τις προτάσεις αυτές και την Πέμπτη θα απαντήσει.

Ο Κος Μελετίου ανέφερε πως ο Κος Βίτσας είπε πως σχεδιάζεται να κατασκευαστούν στην περιοχή της Γκορυτσάς 300 οικίσκοι με το 80% των προσφύγων να είναι συριακές οικογένειες. Περίπου δηλαδή 1800 – αν αναλογιστούμε πως η κάθε οικογένεια Σύρων έχει γύρω στα 5 παιδιά.

Μετά απο διεξοδική συζήτηση που έγινε αποφασίσθηκε με πλειοψηφία να προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στις 10:00 μπροστά στον χώρο του ΥΠΕΧΩΔΕ στη Γκορυτσά, να κλειστεί ο δρόμος για ενημέρωση των κατοίκων και να προταθούν οι δυο χώροι των εργοστασίων και η κατασκήνωση του Δήμου, ΑΦΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ η κατασκηνωτητική περίοδος και για διάρκεια 6 μηνών.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ