ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Κοινωνική έρευνα-απογραφή σε πιλοτική φάση στα Νεόκτιστα και ακολούθως σε όλες τις χωρικές ενότητες του Ασπροπύργου

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Βασιλείου για την προώθηση συστηματικών ενεργειών για την  κοινωνική ένταξη των τσιγγάνων

Σε συνέχεια της συστηματικής συνεργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου με τον Δήμαρχο Ασπροπύργου, κ. Ν. Μελετίου για αναπτυξιακά και κοινωνικά θέματα της περιοχής, ο Δήμος Ασπροπύργου προχώρησε στην υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση κοινωνικής έρευνας- απογραφής στην περιοχή Νεοκτίστων (πιλοτικό έργο για όλο τον Ασπρόπυργο) με σκοπό την κατάρτιση και υλοποίηση επιχειρησιακών προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης των τσιγγάνων της περιοχής και τεκμηρίωσης βιώσιμων προτάσεων προς τα αρμόδια υπουργεία για τη διαχείριση του θέματος των παράνομων καταυλισμών που αποτελούν μια διαρκή πληγή και για τους ίδιους τους τσιγγάνους αλλά και για την ευρύτερη τοπική κοινωνία του Ασπροπύργου.

Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε εχθές συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής με τον Δήμαρχο Ασπροπύργου στην Ελευσίνα προκειμένου να υπάρξει ο κατάλληλος συντονισμός για την προώθηση των ενδεδειγμένων ενεργειών. Γιάννης Βασιλείου και Νίκος Μελετίου συμφώνησαν ότι η σοβαρότητα του θέματος προσεκτικά βήματα, κοινωνική προσέγγιση των τσιγγάνων αλλά και απόλυτη διαφοροποίηση με όσους εκμεταλλεύονται τις άθλιες συνθήκες ζωής αυτής της κοινωνικής ομάδας για να προωθούν παραβατικές και εγκληματικές δραστηριότητες που πλήττουν όλη την Δυτική Αττική.

Η κοινωνική έρευνα- απογραφή στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου θα βασιστεί στην εμπειρία της αντίστοιχης έρευνας στο Βλυχό Μεγάρων, απαιτεί τη συνεργασία των ίδιων των τσιγγάνων που διαβιούν στην περιοχή, τη συμμετοχή διαμεσολαβητών Ρομά αλλά και της τοπικής κοινωνίας για τη δρομολόγηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης αλλά και τακτοποίησης όσων διαβιούν σε συνθήκες ακατάλληλες για ανθρώπινες υπάρξεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου

και ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Ν. Μελετίου με το

τέλος της συνάντησης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής/Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Ασπροπύργου επιβεβαιώνουμε εκ νέου, μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ασπροπύργου για την κοινωνική έρευνα- απογραφή στα Νεόκτιστα, τη Νέα Ζωή και το Σοφό, τη θέλησή μας για συστηματική και αποτελεσμα-τική εργασία στο εν λόγω θέμα.

Καλούμε τις λοιπές δημόσιες αρχές να προσανατολίσουν την δράση τους για τη στήριξη αυτής της προσπάθειας που γίνεται για πρώτη φορά στον Ασπρόπυργο και να συμβάλουν με τα εργαλεία που διαθέτουν στην ενίσχυση των δυνάμεων της κοινωνικής ένταξης και της απογκετοποίησης.

Ιδιαίτερα καλούμε το Υπ. Εσωτερικών και την Ελληνική Αστυνομία να στηρίξουν ένα σχέδιο δράσης για την οριστική ομαλοποίηση των συνθηκών διαβίωσης στην περιοχή, δίνοντας εναλλακτικές λύσεις σε όσους δεν διαθέτουν μόνιμο οικιστικό δεσμό με την περιοχή και επεμβαίνοντας άμεσα και στοχευμένα  για την αναβάθμιση της ασφάλειας των κατοίκων στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Η συνεργασία των δυο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιοχή είναι και δεδομένη και συστηματική, ωστόσο απαιτείται η ταυτόχρονη σύμπραξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων και της οργανωμένης κοινωνίας των τσιγγάνων».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ