ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κουφοντίνας: Δεν θα έκανα ποτέ δήλωση μετανοίας για την 17 Νοέμβρη

O Δημήτρης Κουφοντίνας σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει ότι δικαιούται άδεια εδώ και οκτώ χρόνια και δηλώνει ότι δεν θα κάνει ποτέ δήλωση μετανοίας για την συμμετοχή του στην 17 Νοέμβρη.

Σε ότι αφορά την απεργία πείνας που πραγματοποιεί επειδή δεν του δίνουν άδεια δηλώνει ότι «ούτως ή άλλως η χορήγηση άδειας δεν προϋποθέτει δήλωση μετανοίας. Ακόμα όμως κι αν προϋπόθετε, δεν θα την έκανα».

Επιχειρώντας να εξηγήσει το σκεπτικό του ο εκτελεστής της «17 Νοέμβρη» δηλώνει: «Πρώτα απ’ όλα επειδή σέβομαι την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, τη στάση των χιλιάδων αγωνιστών που έμεινανι όρθιοι απέναντι στη μετεμφυλιακή τρομοκρατία, τα Μακρονήσια και τις εκτελέσεις. Ξέρετε, μέσα στο κίνημα απολογίζουμε τη δράση μας και αναφερόμαστε στα λάθη μας, τούτο όμως απέχει έτη φωτός από το να αποδεχτούμε ότι το κράτος είχε και έχει δίκιο».

Ο «Λουκάς» της τρομοκρατικής οργάνωσης επιτίθεται και στην κυβέρνηση για τη μη χορήγηση άδειας στον ίδιο λέγοντας ότι «μέγιστη ευθύνη και η κυβέρνηση όχι μόνο γιατί δεν κατήργησε τη διάταξη για το “εισαγγελικό βέτο” αλλά και επειδή επιλέγοντας την αρμονική συμβίωση με τη “δικαστική χούντα” γίνεται συνένοχη σε αυτό και πολλά αίσχη».

Υποστηρίζει ακόμα ότι «δικαιούμαι άδεια εξόδου από τη φυλακή εδώ και οχτώ χρόνια» και κάνει λόγο για «πρωτοφανή επιχείρηση εκδικητικότηας και ομηρίας».

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ