ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Κρίσιμη απόφαση για την παραχώρηση παράκτιων χώρων του Ο.Λ.Ε. στον δήμο Ελευσίνας

Μπορεί πριν από περίπου έξι μήνες να επισκέφθηκε την Ελευσίνα ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής προαναγγέλοντας την παραχώρηση χώρων της χερσαίας ζώνης στον δήμο Ελευσίνας*, εντούτοις μόλις πριν από μερικές ώρες άρχισε να υλοποιείται αυτή η πρωτοβουλία.

OLEΠιο συγκεκριμένα, στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  του Ο.Λ.Ε. (29-6-2017) πάρθηκε απόφαση – κατά πλειοψηφία – να αποδοθούν στον δήμο παράκτιοι και μη λιμενικοί χώροι .

Αν και η εν λόγω απόφαση δεν απηχεί πλήρως την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ελευσίνας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ελευσίνας, Γιώργο Τσουκαλά, εν τούτοις αποδίδονται χώροι οι οποίοι αποτελούσαν διαχρονικά αιτήματα της τοπικής κοινωνίας. Αυτές είναι: Η περιοχή του Φονιά, του Αναψυκτηρίου, η παιδική χαρά, ο θερινός κινηματογράφος, τα πάρκα, ο χώρος από τη γωνία του Κρόνου μέχρι τη μαρίνα του ΙΡΙΣ, το γήπεδο Ρουμελιώτης.

Αναμφισβήτητα, η παραπάνω απόφαση του Δ.Σ. του ΟΛΕ είναι βαρύνουσας σημασίας αλλά θα πρέπει να εγκριθεί από τη συνέλευση του ΤΑΙΠΕΔ . Θεωρούμε όμως ότι σήμερα έγινε ένα σημαντικό βήμα για την Ελευσίνα.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε την προβληματική εικόνα που παρουσιάζουν οι χώροι ευθύνης του ΟΛΕ σχεδόν σε όλη την παράκτια ζώνη και ιδίως στην παραλία Ασπροπύργου.

*Σχετική δημοσίευση: [Απόδοση χώρων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ελευσίνας στις τοπικές κοινωνίες Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μεγάρων]

Κρίσιμη απόφαση για την παραχώρηση παράκτιων χώρων του Ο.Λ.Ε. στον δήμο Ελευσίνας

Ευάγγελος Λιάκος

liakos@thriassio.gr

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ