ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Κραυγή αγωνίας από επιχειρηματίες στο Θριάσιο

Η είδηση είναι από μόνη της συγκλονιστική: Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον Ασπρόπυργο και γενικότερα στο Θριάσιο Πεδίο ζητούν με απόγνωση την ενεργοποίηση του κ. Τόσκα για τις συνθήκες “άγριας Δύσης” που επικρατούν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την επιστολή απόγνωσης που ταυτόχρονα αποτελεί και μία κραυγή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, 21 επιχειρηματίες, βιοτέχνες και βιομήχανοι, κάνουν λόγο για βανδαλισμούς, ληστείες, και υψηλή εγκληματικότητα σε ημερήσια βάση. Το Θριάσιο Πεδίο σύμφωνα με όσα περιγράφουν στην επιστολή τους έχει καταντήσει μία “ανοχύρωτη πολιτεία” όπου η αστυνόμευση είναι ελλιπής και όχι επαρκής για να προστατεύσει ανθρώπους και περιουσίες.

Την αποστολή του σχετικού υπομνήματος, γνωστοποίησε ο επιχειρηματίας κ. Παναγιώτης Μπήτρος και δημοσίευσε χθες το Capital.gr. Tα γραφόμενα σε αυτή είναι πραγματικά συγκλονιστικά. Και θα πρέπει να τύχει της άμεσης ανταπόκρισης του κ. Τόσκα. Εκτός και αν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θεωρεί ότι η επιχειρηματικότητα δεν χρήζει προστασίας… Άλλωστε όπως είχε πει ο ίδιος με αφορμή άλλη υπόθεση, τη δραματική υπόθεση της δολοφονίας του 52χρονου επιχειρηματία μέσα στο σπίτι του… “αυτά συμβαίνουν”! Κάτι αντίστοιχο με το αμερικανικό: shit happens… Τι να κάνουμε…  Ας ελπίσουμε ωστόσο ότι από τότε έχει αλλάξει τρόπο σκέψης.

Αν ωστόσο ο κ. Τόσκας δεν θεωρήσει άξια προσοχής την κραυγή αγωνίας των επιχειρηματιών, καλείται να ευαισθητοποιηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος όπως άλλωστε μας τονίζει σε κάθε ευκαιρία στηρίζει την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα. Η ασφάλεια λοιπόν, δεν είναι προϋπόθεση υγιούς επιχειρηματικότητας; Ιδιαίτερα όταν η κατάσταση τείνει να βγει εκτός ελέγχου; Και αν δεν υπάρχει ιδιαίτερη συμπάθεια από την κυβέρνηση προς τους επιχειρηματίες, ας σκεφτούν ότι εκτός από τις επιχειρήσεις κινδυνεύουν και οι εργαζόμενοι… Αλλά και οι κάτοικοι…  Αν μη τι άλλο, θα πρέπει άμεσα, χθες κιόλας… που λέει ο λόγος, να διερευνηθεί – αν και αυτά θα τους είναι μάλλον γνωστά… – αν όσα υποστηρίζουν οι επιχειρηματίες έχουν βάση.

Τι καταγγέλλουν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον Ασπρόπυργο και στο Θριάσιο; Μιλούν για έλλειψη ικανής αστυνόμευσης που έχει αποθρασύνει κάθε λογής παράνομα στοιχεία με αποτέλεσμα η κατάσταση παρανομίας και εγκληματικότητας να έχει φτάσει στο απροχώρητο. Και να επικρατεί κλίμα ανασφάλειας και φόβου και στους επιχειρηματίες αλλά και στους εργαζόμενους. Αφορμή ή αλλιώς σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι υπήρξε η ένοπλη ληστεία στις 15 Μαΐου στα γραφεία της Schenker.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο υπόμνημα των επιχειρηματιών “Οι διωκτικές αρχές ναι μεν κινητοποιούνται πλην όμως σε όλες τις περιπτώσεις φτάνουν κατόπιν εορτής, ενώ οι ληστές έχουν ήδη διαφύγει με τη λεία τους”. Και συνεχίζουν: “Ξεκινώντας από τους βανδαλισμούς και καταλήγοντας στις ένοπλες ληστείες, με αποκορύφωση την πρόσφατη στην Schenker, είμαστε σίγουροι πως δε θα αργήσουμε να θρηνήσουμε και θύματα. Οι τελευταίες ληστείες έγιναν από ομάδα 8 ατόμων, βαριά οπλισμένων, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Η συγκεκριμένη ομάδα διαθέτει πληροφόρηση για την κίνηση μετρητών στην περιοχή αλλά και οργάνωση τέτοια που της επιτρέπει να διαφεύγει ταχύτατα”.

Προσθέτουν επίσης,  ότι εάν οι διωκτικές αρχές δεν εντείνουν τις προσπάθειές τους στο Θριάσιο πεδίο, η εγκληματικότητα θα λάβει διαστάσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα το μαρασμό μιας περιοχής στην οποία απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι. Και ότι αν δεν υπάρξει λύση, κάποια στιγμή μπορεί αν θρηνήσουμε και θύματα.  “Ο Ασπρόπυργος δεν είναι Άγρια Δύση. Θα γίνει όμως αν το κράτος και οι διωκτικές αρχές δεν δράσουν επιτέλους αποτελεσματικά” καταλήγει η επιστολή που υπογράφεται από τις εξής επιχειρήσεις:

1.    ΑΘΗΝΑΙΚΗ Α.Ε.
2.    ΑΣΠΡΟΚΑΤ Α.Ε.
3.    ΑΦΟΙ ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ ΑΕΒΕ
4.    ΔΙ.ΑΣ. Α.Ε.
5.    ΕΜΕΚ Α.Ε.
6.    ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΖΥΓΟΥΡΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.
7.    ΗΛΙΟΑΚΜΗ Α.Ε.
8.    ΜΠΗΤΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΕΒΕ
9.    Ν. ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ Α.Ε.
10.    ΝΟΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΙ Α.Ε.
11.    ΤΣΑΝΑΗΣ ΓΑΛΒΑΝΟΔΟΜΗ ΑΕΒΕΕ
12.    ΥΙΟΙ Μ. ΠΑΡΑΒΑΛΟΥ ΟΕ
13.    ARTMETAL AE
14.    COSMOSOLAR LTD
15.    FOODLINK GROUP
16.    GOLD AIR
17.    ILT – ITALY LINES
18.    IRON MOUNTAIN
19.    MEVACO Α.Ε.
20.    SCHENKER
21.    SYNERGY Α.Ε.
22.    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΓΚΟΣ – Πολιτικός Μηχανικός

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ