ΤΟΠΙΚΑ

Κραυγή απελπισίας των εργαζομένων ΧΥΤΑ Φυλής

Κραυγή απελπισίας βγαίνει από τους εργαζόμενους του ΕΔΣΝΑ για την πραγματικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του ΧΥΤΑ, εξαιτίας της αθρόας εισόδου διαφόρων παραβατικών στοιχείων, η οποία εγκυμονεί κινδύνους ακόμη και για τη σωματική τους ακεραιότητα. Πρόσφατο παράδειγμα ο λιθοβολισμός ενός χειριστή απορριμματοφόρου του Δήμου Γλυφάδας από ομάδα αθιγγάνων , την ώρα εκτέλεσης εργασιών. Στην συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου εργαζομένων στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία στις 16/06/2014 με θέμα την παράνομη είσοδο ξένων ατόμων στον χώρο του ΧΥΤΑ Φυλής, με σκοπό την διαλογή υλικών (σίδερα, αλουμίνια κ.τ.λ.) και το γεγονός ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την παράνομη είσοδο των ξένων ατόμων στον χώρο του ΧΥΤΑ Φυλής έχει φθάσει στο απροχώρητο, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

΄΄1. Οποτεδήποτε διαπιστώνεται παρουσία ξένων ατόμων στον χώρο απόρριψης των απορριμμάτων του ΧΥΤΑ Φυλής, οι συνάδελφοι που βρίσκονται στον χώρο θα αποσύρονται στο κτίριο του ΧΥΤΑ Φυλής. Θα επανέρχονται δε στο χώρο εργασίας τους μόνο όταν διαπιστωθεί ότι έχουν απομακρυνθεί εκτός ΧΥΤΑ τα ξένα άτομα. Οι συνάδελφοι μας αφοσιωμένοι στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, δεν μπορεί να καταδιώκονται, για παραβατικές συμπεριφορές ξένων ατόμων. Εξυπακούεται ότι κατά το διάστημα που υπάρχουν ξένα άτομα στο χώρο απόρριψης, και προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του έργου, δεν θα εισέρχονται στον ΧΥΤΑ Φυλής απορριμματοφόρα των Δήμων χρηστών. 2. Ζητάμε άμεσα, η πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς και το Υπουργείο Εσωτερικών, να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα για την περιφρούρηση του χώρου του ΧΥΤΑ Φυλής και να αντιληφθούν ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Δεν μπορεί η διαχείριση των απορριμμάτων πέντε εκατομμυρίων πολιτών να εξαρτάται απ’ τις διαθέσεις αυτών των ατόμων. Ζητάμε απ’ την ΠΕΔΑ Αττικής ως συνδικαλιστικό όργανο των Δημάρχων, να πάρει άμεσα αποφάσεις και να επιδιώξει με παρέμβασή της την άμεση λήψη μέτρων για την περιφρούρηση του ΧΥΤΑ Φυλής.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας

Γ. Ζαχαρόπουλος      Γεώργιος Γκοντόρας΄’

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ