ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Το 30,5% της ΝΔ στους νέους είναι η μεγαλύτερη νίκη

Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συγκεντρώσει 40% στις ηλικίες 18-24 ετών, ξεπερνώντας κατά 5 μονάδες το εθνικό του ποσοστό στην κάλπη. Στις ίδιες εκλογές, η Νέα Δημοκρατία έφτασε στο 18%, δηλαδή 10 μονάδες κάτω από το 28,1% που συγκέντρωσε τότε.

Η Νέα Δημοκρατία είναι πια με διαφορά η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στη χώρα. Σημασία δεν έχει, όμως, μόνο το πόσοι, αλλά και το ποιοι σε εμπιστεύονται. Και σε αυτές τις εκλογές οι νέοι έκαναν τη δική τους επιλογή.

Τα τελευταία 4 χρόνια, ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε σε κάθε ευκαιρία να αποδεικνύει συνεχώς στους νέους πως η δική τους καθημερινότητα, η δική τους φωνή, οι δικοί τους στόχοι δεν τον αφορούν.

Αγνόησε τα μαθητικά συλλαλητήρια για τη Μακεδονία.

Άφησε το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο να μετατρέπεται καθημερινά από χώρος γνώσης και αριστείας σε κέντρο κατασκευής μολότοφ και διακίνησης ναρκωτικών.

Με την ανοχή του εμπόδιζε τους φοιτητές να επισκεφθούν τις σχολές τους, επειδή ορισμένοι τύποι ντυμένοι στα κόκκινα ή στα μαύρα αποφάσιζαν κάθε τόσο να κάνουν κατάληψη.

Διαφήμιση

Απέτυχε να φέρει επενδύσεις και να δημιουργήσει δουλειές, οδηγώντας ανθρώπους καταρτισμένους, με μόρφωση και ταλέντο στη μετανάστευση.

Δημιούργησε τη γενιά των 300 ευρώ.

Τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2000, το 2001, το 2002 και έχουν ζήσει μόνο την Ελλάδα της κρίσης, είναι αυτά που πήγαν στις κάλπες διεκδικώντας το αυτονόητο που έγινε ζητούμενο. Καλύτερη Παιδεία, καλύτερα δημόσια πανεπιστήμια και καλές δουλειές.

Στις Ευρωεκλογές του 2019, οι νέοι εμπιστεύτηκαν τη Νέα Δημοκρατία σε ποσοστό 30,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 15 ολόκληρες μονάδες σε σχέση με την επίδοση στις τελευταίες εκλογές.

Η Νέα Δημοκρατία απευθύνθηκε σε αυτούς τους ανθρώπους με όρους ευκαιριών και όχι επιδομάτων. Και η εμπιστοσύνη που έδειξαν οι νέοι είναι η μεγαλύτερη νίκη.

Πλέον η ευθύνη είναι μεγάλη, για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε αυτή η γενιά να ζήσει μια ζωή καλύτερη από τις προηγούμενες, σε μια χώρα που θα αναγνωρίζει τη δουλειά, θα επιβραβεύει το ταλέντο και θα ανταμείβει τους κόπους της.

Να ζήσει σε μια Ελλάδα οικονομικά ελεύθερη.


Κωνσταντίνος Κυρανάκης, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ