ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα κερδίσουμε τους λαϊκιστές στην Ελλάδα

Ξεκάθαρο μήνυμα επικράτησης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα έστειλε από το Ελσίνκι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην ολομέλεια του ΕΛΚ, την ώρα μάλιστα που ο κ.Γιούνκερ βρισκόταν στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, διαβεβαίωσε τα μέλη του συνεδρίου ότι η ΝΔ θα κερδίσει τους λαϊκιστές στις εκλογές.

«Συγκεντρώθηκε στο Ελσίνκι σε μία περίοδο έντονων αναταράξεων. Σε μία περίοδο που κυριαρχεί ένα παράδοξο.

Η ευρωπαϊκή οικονομία έχει πάει πολύ καλά τα τέσσερα τελευταία χρόνια, όμως την ίδια ώρα ο λαϊκισμός βρίσκεται σε έξαρση. Στέκομαι εδώ σήμερα μπροστά σας ,όχι μόνο για να σας διαβεβαιώσω, ότι ο λαϊκισμός μπορεί να νικηθεί αλλά και η κεντροδεξιά, η πολιτική μας οικογένεια , έχει το μέλλον έχει ένα πολύ λαμπρό μέλλον μπροστά της.

Η περίπτωση της Ελλάδας είναι το καλύτερο παράδειγμα ότι αυτό μπορεί να γίνει. Η Ελλάδα είναι ένα ενδιαφέρον case study για όλους μας. Ήταν η πρώτη χώρα στην οποία εκλέχτηκε ο λαϊκισμός. Τι έκαναν από τότε; Όχι μόνο έφεραν μηδενική ανάπτυξη στην οικονομία, αλλά προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στην έννομη τάξη και στην ποιότητα της δημοκρατίας. Θα τους κερδίσουμε στις επερχόμενες εκλογές. Θα τους κερδίσουμε όχι μόνο γιατί απέτυχαν αλλά γιατί εμείς αλλάξαμε» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι η ΝΔ εκσυγχρονίστηκε, λέγοντας ότι σε μία κρίσιμη περίοδο για την Ευρώπη το κόμμα του μπορεί να προσφέρει πειστικές λύσεις στους πολίτες.

«Εκσυγχρονίσαμε το κόμμα μας και προτείνουμε λύσεις στους πολίτες μας. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να φέρουμε μία νέα εποχή. Αλλά για να παραμείνουμε η κυρίαρχη δύναμη στην Ευρώπη πρέπει να επικεντρώσουμε την πολιτική μας σε τρία στοιχεία:

– Τη δημιουργία καλύτερων θέσεων εργασίας ειδικά για τους νέους,

– Την καλύτερη φύλαξη από όλους μας των συνόρων από την παράνομη μετανάστευση,

– Την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αλλά και τον ανταγωνισμό ως Ευρώπη με μεγάλες χώρες όπως η Κίνα» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε μάλιστα το διαχωρισμό μεταξύ εθνικισμού και πατριωτισμού.

«Είμαστε πιο δυνατοί και ενωμένοι, αλλά δυνάμεις μας θέλουν διχασμένους. Μην μπερδεύουμε τον εθνικισμό με τον πατριωτισμό. Το πρώτο είναι συνταγή καταστροφής, το δεύτερο είναι προϋπόθεση για να μπορέσουμε να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία για το τι μπορούμε να πετύχουμε σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο» ξεκαθάρισε ο κ.Μητσοτάκης.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ