ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Κύκλωμα είχε στήσει “μπίζνα” με νοθευμένα καύσιμα στον Ασπρόπυργο

Νοθευμένα καύσιμα και παράνομο υγραέριο ετοιμάζονταν να διακινήσουν στην αγορά μέλη κυκλώματος, το οποίο διατηρούσε αποθήκες στον Ασπρόπυργο. Με συντονισμένες προσπάθειες, η οικονομική αστυνομία σε συνεργασία με τις υπηρεσίες των αρμόδιων υπουργείων, κατάφερε να συλλάβει 6 άτομα και να κατασχέσει τα βυτία με τα χημικά, που έφερναν από την Βουλγαρία.

ΤΟ ΚΟΛΠΟ, ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 

Οι οδηγοί περνούσαν τους ελέγχους των υπαλλήλων στους μεθοριακούς σταθμούς, εμφανίζοντας εικονικά παραστατικά διακίνησης προϊόντων για βιομηχανική χρήση. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ήταν διαλύτες που αναμειγνύονταν με βενζίνη. Οι άντρες της οικονομικής αστυνομίας μετά από καταγγελίες παρακολούθησαν για ημέρες τα βυτιοφόρα και είδαν ότι κατέληγαν σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο. Με άμεση επέμβαση,οι άντρες της οικονομικής αστυνομίας συνέλαβαν μέλη του κυκλώματος.


Όπως είπε η εκπρόσωπος του γραφείου τύπου της ΕΛ.ΑΣ, κυρία Ιωάννα Ροτζιώκου, «στο πλαίσιο της επιχείρησης, συλλάβαμε 5 μέλη του κυκλώματος, 2 ημεδαπούς και 3 αλλοδαπούς υπηκόους Βουλγαρίας, καθώς και τον ενοικιαστή της αποθήκης».

Στην αποθήκη, βρεθήκαν επίσης και κατασχεθήκαν 53.180 λίτρα μείγματος διαλυτών, 4 βυτιοφόρα οχήματα, 2 βυτιοφόρα με ποσότητα 6.870 κιλών υγραερίου, και 11 φιάλες γεμάτες υγραέριο.

Τα νοθευμένα καύσιμα κατέληγαν τουλάχιστον σε 4 πρατήρια στην περιοχή της Αττικής, όπου ανυποψίαστοι οδηγοί ανεφοδίαζαν τα οχήματα τους.

Οι επιτήδειοι κέρδιζαν 35 λεπτά ανά λίτρο καυσίμου που διακινούσαν, ωστόσο ο συνολικός κύκλος εργασιών και η ζημία του Δημοσίου θα καθοριστούν από τις  τελωνειακές αρχές.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ