ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύμα καταλήψεων σε σχολεία στήνουν ακροδεξιοί υποκινητές

Παρακινούν τους μαθητές να κάνουν καταλήψεις με sms

Το πατριωτικό αίσθημα και τον αυθορμητισμό νεαρών μαθητών, εκμεταλλεύονται ακροδεξιές ομάδες που δρουν στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και κεντρικά υποκινώντας ομάδες μαθητών προκειμένου να προχωρήσουν σε καταλήψεις σχολείων, με πρόσχημα το «Μακεδονικό» και τη δολοφονία Κατσίφα.

Άτομα που ανήκουν σε ακροδεξιά μορφώματα, βρίσκονται – σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που μεταδίδει το in.gr – πίσω από την υποκίνηση μαθητών στη Βόρεια Ελλάδα οι οποίες οδηγούν σε καταλήψεις σχολείων, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις οργάνων αφού στηρίζονται μόνο σε δυναμικές μειοψηφίες.

Μέχρι στιγμής, οι καταλήψεις δεν έχουν την αποδοχή των μαθητών αλλά προκαλεί πολλά ερωτήματα το πως πραγματοποιούνται και ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτούς. Μία ματιά στις ιστοσελίδες που απηχούν ακροδεξιές απόψεις, φαίνεται ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτό το φαινόμενο.

Σε αυτές, οι συντάκτες «καμαρώνουν» για το κύμα καταλήψεων, υποστηρίζοντας ότι «οι μαθητές αντιδρούν στην προδοσία των Πρεσπών και στο ξεπούλημα της Μακεδονίας».

Παρακινούν τους μαθητές να κάνουν καταλήψεις με sms

Ένα sms που έχει σταλεί σε πολλούς μαθητές αναφέρει ότι για την επόμενη Πέμπτη 29 Νοεμβρίου υπάρχει κάλεσμα για πανελλαδικές καταλήψεις  σε όλα τα σχολεία για το Μακεδονικό και τον Κατσίφα. «Μιλήστε όλοι με τα 15μελές σας και τους συλλόγους γονέων και κανονίστε την κατάληψη. Μην φοβάστε για ποινικά θέματα . Δεν υπάρχει ανησυχία», παρακινώντας μαθητές από όλη τη χώρα να προχωρήσουν σε νέες καταλήψεις.

Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται για κάποιο αυθόρμητο κύμα μαθητικών κινητοποιήσεων αλλά για μια οργανωμένη προσπάθεια με συγκεκριμένους ενορχηστρωτές. Στο facebook η σελίδα Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης είναι αυτή που επικροτεί τις καταλήψεις, ενώ τα εύσημα δίνει και το ethnikismos.net.Κύμα καταλήψεων σε σχολεία στήνουν ακροδεξιοί υποκινητές

Οι καταλήψεις μέχρι στιγμής δεν έχουν μαζικότητα καθώς στηρίζονται σε πολύ μικρές μειοψηφίες μαθητών και γι΄ αυτό δεν κρατούν για περισσότερες από 24 ή 48 ώρες.

Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί.

Ενα μικρό κείμενο το οποίο φέρεται να αποδίδεται σε συγκεκριμένη ομάδα μαθητών που συμμετέχει στις καταλήψεις αναφέρει τα εξής:

«Αποφασίσαμε να αγωνιστούμε με όσα μέσα διαθέτουμε και να δείξουμε πως υπάρχει αντίδραση, πως δεν είμαστε μια νεολαία «υπνοβατών». […] Με αυτή την κατάληψη στέλνουμε το μήνυμα μαζί με τους συμμαθητές μας από άλλα σχολεία που έχουν προχωρήσει σε κινήσεις διαμαρτυρίας πως είμαστε άκρως αντίθετοι στην συμφωνία και ο λόγος μας μετράει! Επίσης δίνουμε το έναυσμα και στα υπόλοιπα σχολεία να συμμετάσχουν σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα υπέρ της Μακεδονίας μας. Το μελάνι δε μπορεί να σβήσει τους ποταμούς αίματος στα ιερά χώματα της Μακεδονίας».Κύμα καταλήψεων σε σχολεία στήνουν ακροδεξιοί υποκινητές

Το θέμα των καταλήψεων, ξεκίνησε από σχολεία της Κατερίνης ενώ επεκτάθηκε σε σχολικές μονάδες και της Θεσσαλονίκης, των Σερρών κ.λπ. Είναι φανερό ότι επιχειρείται να δημιουργηθούν «στρατιές» νέων μαθητών που δήθεν αγωνίζονται για τα δίκαια της χώρας.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ