ΤΟΠΙΚΑ

Κώτσηρας: Σύντομα η Δυτική Αττική θα μπορεί να αποκτήσει Πρότυπο σχολείο [Βιντεο]

Ο βουλευτής ΝΔ Δ.Αττικής Γιώργος Κώτσηρας τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις». Στην ομιλία του τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός σύγχρονου σχολείου, όπου θα καλλιεργούνται δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Ο Βουλευτής υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία ενίσχυσης του θεσμού δημιουργίας πρότυπων και πειραματικών σχολείων, κάτι που αποτέλεσε βασική προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς με την πρόβλεψη για έκδοση ανοιχτής πρόσκλησης από το 2020 και μετά μπορούν δημόσια σχολεία να μετατραπούν σε Πρότυπα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε τα εξής: «Πιστεύω ότι θα υπάρξει σύντομα αντίστοιχο σχολείο και στη Δυτική Αττική, ώστε να ενισχυθεί το ευρύτερο εκπαιδευτικό περιβάλλον μιας πολύπαθης περιοχής».

Κλείνοντας ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο χτίζεται μία πρωτοβάθμια εκπαίδευση που θα παρέχει γνώσεις αλλά και θα αναπτύσσει δεξιότητες απαραίτητες στη σύγχρονη κοινωνία, μία δευτεροβάθμια εκπαίδευση που θα παρέχει σφαιρική γνώση και γενική παιδεία προετοιμάζοντας κατάλληλα τους μαθητές για μία Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η οποία θα χαρακτηρίζεται αυτό εξωστρέφεια, έμφαση στην έρευνα, προσαρμογή στις ανάγκες τις αγοράς, ανταγωνιστικότητα και κύρος.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ