ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Δημοφιλές

Ληστές μπήκαν στο σπίτι επιχειρηματία στον Ασπρόπυργο

Καθημερινά φαίνεται ότι είναι πλέον τα κρούσματα ένοπλων εισβολών σε και ιδιαίτερα στην περιοχή της Δυτικής Αττικής. Πιο πρόσφατο περιστατικό είναι αυτό που καταγράφηκε στον Ασπρόπυργο.

Συγκεκριμένα, ληστές με την απειλή τόσο πιστολιού, όσο και μαχαιριού, μπήκαν στο σπίτι του επιχειρηματία τη στιγμή που στο οίκημα βρισκόταν η οικογένειά του, γύρω στις 6 σήμερα το πρωϊ.

Οι δυο ληστές απομακρύνθηκαν πριν ενημερωθεί η αστυνομία. Παρά τις εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος τους.


Δείτε επίσης: Οπλισμένοι ληστές εισέβαλλαν σε σπίτι στην Μάνδρα


Αποδυναμωμένη η ΕΛ.ΑΣ. στη μάχη με το έγκλημα

Χρόνια προβλήματα και αδυναμίες της αστυνομίας στη μάχη της κατά του εγκλήματος επαναφέρουν στο προσκήνιο τα πρόσφατα κρούσματα κλοπών

Ληστές μπήκαν στο σπίτι επιχειρηματία στον Ασπρόπυργο

Το πρώτο αφορά τη σταδιακή, αποδυνάμωση των υπηρεσιών «πρώτης γραμμής», όπως η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και η υποδιεύθυνση περιπολικών της «Αμεσης Δράσης», που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρόληψης. Την τελευταία τετραετία ο αριθμός των αστυνομικών που υπηρετούν στην ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) έχει μειωθεί κατά 550 άτομα, καθώς σήμερα αριθμεί 2.050 άτομα στη δύναμή της αντί 2.600 το 2014.

Μάλιστα, πολλοί αστυνομικοί που εμφανίζονται να ανήκουν στην οργανική της δύναμη, υπηρετούν ως αποσπασμένοι στη φύλαξη προσώπων, ενώ πολλές ομάδες αποσύρονται από την αστυνόμευση του τομέα ευθύνης τους και εκτελούν υπηρεσία στατικής φύλαξης έξω από ακίνητα-στόχους.

Υποστελέχωση

Το τελευταίο διάστημα και λόγω υποστελέχωσης τα 16 από τα 19 τμήματα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών βάζουν λουκέτο κατά τις νυχτερινές ώρες και όσες υποθέσεις προκύπτουν στη διάρκεια της νύχτας διεκπεραιώνονται από «περιοδεύον» ανακριτικό κλιμάκιο. Τα μόνα… διανυκτερεύοντα είναι αυτά της Ομόνοιας, των Εξαρχείων και του Συντάγματος. Προβληματική περιγράφεται η κατάσταση και σε ό,τι αφορά τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ). Οχι διότι έχουν αποψιλωθεί από προσωπικό, αλλά διότι βρίσκονται συχνά εγκλωβισμένες στη φύλαξη στόχων, όπως σπίτια επισήμων κ.ο.κ.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, οι υπηρεσίες ένστολης αστυνόμευσης, κυρίως, όμως, οι υπηρεσίες Ασφαλείας, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τη λεγόμενη «ανακύκλωση» του εγκλήματος. Κι αυτό διότι σκληροί κακοποιοί που συλλαμβάνονται και φυλακίζονται για βαριά εγκλήματα, όπως ένοπλες ληστείες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, αποφυλακίζονται χάρη και σε ευνοϊκές διατάξεις της νομοθεσίας και επιστρέφουν άμεσα στο έγκλημα. Στη διάρκεια της εβδομάδας και με αφορμή τα γεγονότα της Κηφισιάς, υψηλόβαθμος αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι επίκειται το επόμενο διάστημα νέο κύμα αποφυλακίσεων σκληρών κακοποιών, εξέλιξη που θα έχει άμεση επίπτωση στους δείκτες του εγκλήματος κυρίως στην Αττική αλλά και στην Περιφέρεια.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ. (Tetra – Sepura) παραμένει ουσιαστικά ανενεργό (ενεργοποιείται μόνο κατά τις επισκέψεις ξένων επισήμων), με συνέπεια οι οργανωμένες εγκληματικές ομάδες να παρακολουθούν τη συχνότητα των αστυνομικών που τους καταδιώκουν. «Σε πολλές αστυνομικές επιχειρήσεις αποκαλύπτεται ότι οι ύποπτοι ακούνε όσα λέμε μέσω ασυρμάτου και καταφέρνουν να διαφεύγουν τη σύλληψη», δήλωσε αστυνομική πηγή.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ