ΤΟΠΙΚΑΧΑΪΔΑΡΙ

Λύνεται το πρόβλημα με τα όμβρια που καταλήγουν στη Λεωφόρο Σχιστού – Σκαραμαγκά

Στη δρομολόγηση του έργου με αντικείμενο τις «Τοπικές παρεμβάσεις αποχέτευσης ομβρίων – αντιπλημμυρικής προστασίας σε περιοχές της Αττικής προχώρησε η Περιφέρεια, με την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης.

Το έργο, συνολικής δαπάνης 12.661,11 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), έχει ως αντικείμενο την εκτέλεση αναγκαίων μελετητικών εργασιών. Ειδικότερα αφορά:

1(Στη σύνταξη Οριστικής υδραυλικής και τοπογραφικής μελέτης, με αντικείμενο την «Αποχέτευση ομβρίων στη Λεωφόρο Σχιστού – Σκαραμαγκά στο ύψος του ΒΙΠΑΣ και στο ύψος του Νεκροταφείου».

Επισημαίνεται ότι στόχος της μελέτης είναι να συμβάλλει σε αποτελεσματικά έργα υδροσυλλογής και να αντιμετωπισθεί η ανεπαρκής αποχέτευση των ομβρίων. Συγκεκριμένα, τα όμβρια του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού δεν παραλαμβάνονται από κάποιο φρεάτιο υδροσυλλογής, με αποτέλεσμα να καταλήγουν στη Λεωφόρο Σχιστού – Σκαραμαγκά και να δημιουργούν προβλήματα στην οδική κυκλοφορία. Ανάλογη είναι και η κατάσταση με τα όμβρια των νεκροταφείων.

2) Στη σύνταξη Οριστικής υδραυλικής και τοπογραφικής μελέτης, με αντικείμενο την «Αντιπλημμυρική προστασία τμήματος του ρέματος Εσχατιάς, στο ύψος των οδών Σεβαστουπόλεως και Ευκλείδη του Δήμου Αχαρνών». Σκοπός της μελέτης είναι η αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που δημιουργούνται για την προστασία των ιδιοκτησιών πέριξ του ρεύματος.

3) Στη σύνταξη τευχών προκήρυξης για τη δημοπράτηση και την ανάδειξη αναδόχου μελετητή, ο οποίος θα εκπονήσει τη μελέτη για το Ρέμα «Αμφείας», στην περιοχή Γκύζη του Δήμου Αθηναίων.

4) Στη σύνταξη φακέλου εξαίρεσης από τη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης για το έργο «Αντιπλημμυρική προστασία τμήματος του ρέματος Εσχατιάς, στο ύψος των οδών Σεβαστουπόλεως και Ευκλείδη του Δήμου Αχαρνών».

Τέλος, σημειώνεται ότι πρόκειται για την 1η επιμέρους Σύμβαση που εντάσσεται στη Συμφωνία – Πλαίσιο με αντικείμενο την «Επικαιροποίηση ή συμπλήρωση υδραυλικών μελετών σε περιοχές του Ν. Αττικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Δ10 με τη διαδικασία συμφωνία – πλαίσιο (άρθρο 8 του ν.3316/2005)».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ