ΤΟΠΙΚΑΜΑΝΔΡΑ

Λύση στο πρόβλημα αιθουσών για το Γυμνάσιο Ερυθρών – Αναρτήθηκε η Υπουργική Απόφαση

Απέδωσαν οι εντατικές προσπάθειες του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας για την παραχώρηση δύο προκατασκευασμένων αιθουσών για το Γυμνάσιο Ερυθρών

Λύση στο πρόβλημα της στενότητας χώρου που έχει δημιουργηθεί στις Ερυθρές με την συστέγαση των δύο σχολείων, του Λυκείου και του Γυμνασίου, αναζήτησε ο Δήμος προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλότερη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ειδικότερα με πρωτοβουλία της Δημάρχου, Γιάννας Κριεκούκη, και κατόπιν της προσωπικής επικοινωνίας που είχε η ίδια με τον Βουλευτή Αττικής κ. Αθανάσιο Μπούρα ο Δήμος αιτήθηκε, με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 9137/03.07.2019 έγγραφο, την παραχώρηση προκατασκευασμένων αιθουσών προκειμένου να χρησιμοποιηθούν προσωρινά ως αίθουσες διδασκαλίας, δεδομένου ότι η επισκευή του κτιρίου του Γυμνασίου έχει καθυστερήσει από τις Κτιριακές Υποδομές.

Στη συνέχεια ο Δήμος και συγκεκριμένα η Αντιδήμαρχος κ. Αγγελική Παπακωνσταντίνου απεύθυνε αίτημα με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 9654/11.07.2019 έγγραφο προς τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών για την παραχώρηση των εν λόγω κατασκευών προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι έκτακτες λειτουργικές ανάκγες του Γυμνασίου που θα προέκυπταν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Κατόπιν και των συνεχών και εντατικών προσπαθειών του Δήμου το αίτημα αυτό είχε θετική έκβαση γεγονός που αποδεικνύεται με την υπ’ αριθμ. Πρωτ. Δ26/7634/Γ2.2/07.08.2019 απόφαση του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, κ. Κωνσταντίνου Αχ. Καραμανλή σύμφωνα με την οποία παραχωρούνται στο Δήμο δύο οικίσκοι για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Γυμνασίου Ερυθρών.

Για την εν λόγω παραχώρηση έχει γίνει ήδη η σχετική αποδοχή, με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 11643/21.08.2019 έγγραφο της Αντιδημάρχου κ. Παπακωνσταντίνου, ώστε να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στη ολοκλήρωση της διαδικασίας και οι αίθουσες να είναι έτοιμες να υποδεχθούν τις σχολικές τάξεις με την έναρξη της χρονιάς.

Η Δήμαρχος, κ. Γιάννα Κριεκούκη με αφορμή την θετική εξέλιξη εκφράζει τις ευχαριστίες της τόσο στον κ. Μπούρα, για την άμεση βοήθειά του όσο και κυρίως τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή ο οποίος με αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα και ταχύτητα έδωσε λύση σε ένα πρόβλημα της σχολικής κοινότητας.

Διαφήμιση

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!