ΤΟΠΙΚΑΜΑΝΔΡΑ

Μάνδρα: Επίδομα επανασύνδεσης ρεύματος σε ευπαθή νοικοκυριά

Η Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας ενημερώνει τους κατοίκους που είναι αποσυνδεδεμένοι από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω οφειλών, ότι έχουν την δυνατότητα επιδότησης των οφειλών τους, ώστε να μπορέσουν να επανασυνδεθούν σύμφωνα με τα οριζόμενα από το ΦΕΚ 474/14-2-2018.

Η διαδικασία αυτή αφορά μόνο όσους έχουν υποστεί διακοπή ηλεκτροδότησης έως τις 14-2-2018, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Οι δημότες που ανήκουν στην κατηγορία αυτή μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την εφάπαξ χορήγηση ειδικού βοηθήματος, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες, σύμφωνα με την υπ’ αριθ.ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/7408/1228/14-2-2018 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Οι αιτήσεις θα εξεταστούν από τριμελή επιτροπή, την οποία συνέστησε ο Δήμος Μάνδρας Ειδυλλίας, βάσει της ΚΥΑ, και αποτελείται από έναν εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής, έναν Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας-Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.Α.Ε. και έναν Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Για την υποβολή της αίτησης οι δικαιούχοι πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

 1. Η παροχή ρεύματος να αφορά την κύρια κατοικία του δικαιούχου.
 2. Να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέχρι και την ημερομηνία έναρξης ισχύος της ανωτέρω Κ.Υ.Α ,έως 14-2-2018.
 3. Να πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια παράλληλα με την αίτηση που θα υποβάλλουν τα οποία ορίζονται στο άρθρο 2 της Γ.Δ. 5οικ.2961-10/24.1.2017:

Εισοδηματικά κριτήρια

 

ΣΥΝΘΕΣΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟ ΟΡΙΟ
Μονοπρόσωπο νοικοκυριό9.000 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος13.500 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη.15.750 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη.18.000 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και έναν ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη.24.750 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη.27.000 ευρώ

 

Τα παραπάνω εισοδηματικά κριτήρια προσαυξάνονται για νοικοκυριά με άτομο με αναπηρία 67% και άνω (κατά 8.000 ευρώ) ή με άτομο που έχει ανάγκη μηχανικής υποστήριξης (κατά 15.000 ευρώ).

Περιουσιακά κριτήρια

Δικαιούχοι είναι νοικοκυριά με ακίνητη περιουσία με συνολική φορολογητέα αξία έως 120.000 ευρώ, προσαυξημένη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος έως το ανώτατο όριο των 180.000 ευρώ

Επισημαίνεται:

 1. Το ειδικό βοήθημα καταβάλλεται από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. απευθείας στον τελευταίο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, όπου εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου.
 2. Το ποσό του χορηγούμενου βοηθήματος προσδιορίζεται ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής του καταναλωτή προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.
 3. Το μέρος της οφειλής που δεν καλύπτεται από το βοήθημα, διακανονίζεται και εξοφλείται από τους καταναλωτές σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 1. Αίτηση (η οποία έχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν.1599/1986) στο πρωτόκολλο το Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας.
 2. Δήλωση εισοδήματος φυσικού προσώπου Ε1, του τελευταίου φορολογικού έτους, όλων των μελών του νοικοκυριού.
 3. Εκκαθαριστικό σημείωμα τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
 4. ΕΝΦΙΑ τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
 5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

 

Σε περίπτωση ύπαρξης στο συγκεκριμένο νοικοκυριό ατόμου με αναπηρία ή ατόμου που χρήζει μηχανικής υποστήριξης, πρέπει να κατατεθούν ως πρόσθετα δικαιολογητικά :

 1. Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕΠΑ, για νοικοκυριό που περιλαμβάνει στη σύνθεσή του άτομο με αναπηρία 67% και άνω.
 2. Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στη σύνθεση του νοικοκυριού.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 2132014953 κα Αγγελική Πατσιαβούδη.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ