ΤΟΠΙΚΑ

Μάνδρα: ψηφοδέλτια ΄΄βάζουν φωτιά'' στο αποτέλεσμα των εκλογών

Πριν ακόμα μαζευτούν τα παραβάν και οι κάλπες από τα εκλογικά κέντρα των δήμων, οι τελευταίες πληροφορίες για το δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας έρχονται να ανατρέψουν τελείως το σκηνικό. Πιο συγκεκριμένα, την πρώτη Κυριακή των εκλογών, ο συνδυασμός του νυν δημάρχου Γ. Δρίκου, προσκόμισε ψηφοδέλτια διαφορετικού πλάτους και ύψους από εκείνα που όριζε η εκλογική νομοθεσία. Επειδή η παραπάνω διαφοροποίηση ήταν καθολική, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν πήραν την ευθύνη για την ακύρωση όλων αυτών των ψηφοδελτίων, ωστόσο υπήρχαν ενστάσεις από τους άλλους συνδυασμούς. Θα πρέπει εδώ να επισημανθεί ότι στο β΄γύρο, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνδυασμός του κ. Δρίκου, προσκόμισε νέα ψηφοδέλτια, τα οποία ήταν στις σωστές διαστάσεις. Διενεργήθηκαν λοιπόν κανονικά οι εκλογές και ο κ. Γ. Δρίκος αναδείχθηκε ξανά δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας. Οι δύο αντίπαλοί του, Ι. Κριεκούκη και Αθ. Πανωλιάσκος, μετά την επίσημη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, ετοιμάζονται να καταθέσουν ενστάσεις στο Εκλογοδικείο, για τη διαφορετικότητα στο μέγεθος των ψηφοδελτίων, κάτι που θα γίνει εντός του Ιουλίου.

Το άρθρο 28 για άκυρα ψηφοδέλτια Με βάση τα παραπάνω αλλά και σύμφωνα με την κείμενη εκλογική νομοθεσία, στο άρθρο 28 του εκλογικού νόμου αναφέρονται τα εξής: ‘’Εκτός από την περίπτωση ακυρότητας, που προβλέπεται στην παράγραφο 7 του προηγούμενου άρθρου, το ψηφοδέλτιο είναι άκυρο μόνον στις ακόλουθες περιπτώσεις: α) Αν έχει σχήμα, διαστάσεις ή μορφή που διαφέρουν, κατά τρόπο εμφανή, από αυτά που ορίζει η παράγραφος 2 του άρθρου 24 ή η υπουργική απόφαση. (τι λέει το Άρθρο 24- Μορφή των ψηφοδελτίων 1.Τα ψηφοδέλτια κατασκευάζονται από λευκό χαρτί. 2.Τα ψηφοδέλτια, για όλη την Επικράτεια, έχουν σχήμα ορθογώνιο. Οι διαστάσεις των ψηφοδελτίων και ειδικότερα θέματα που αφορούν τη μορφή τους κατά την παράγραφο 2 του άρθρου 26 του παρόντος, ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 3.Η εκτύπωση των εντύπων ψηφοδελτίων πρέπει να είναι με μαύρη απόχρωση. ) β) Αν έχει τυπωθεί σε χαρτί ή με μελάνι που το χρώμα του διαφέρει, κατά τρόπο εμφανή, από αυτό που ορίζεται στις παραγράφους 1 και 3 του άρθρου 24. ΜΕΡΟΣ Β ́ ΠΡΩΤΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΔΗΜΟΙ γ) Αν έχουν σημειωθεί σε οποιαδήποτε πλευρά του λέξεις, φράσεις, υπογραμμίσεις, στίγματα ή άλλα σημεία, εφόσον αποτελούν διακριτικά γνωρίσματα, που παραβιάζουν με τρόπο προφανή το απόρρητο της ψηφοφορίας. δ) Αν βρεθεί στο φάκελο με ένα ή περισσότερα άλλα έγκυρα ή άκυρα ψηφοδέλτια του ίδιου ή διαφορετικού συνδυασμού ή με λευκά και ε) Αν βρεθεί μέσα σε φάκελο, που δεν είναι σύμφωνος με τις ρυθμίσεις του άρθρου 46 Κ.∆.Κ..

” Γ. Δρίκος: ”Τον δήμαρχο τον εκλέγει ο λαός”

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Γ. Δρίκο σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει μας δήλωσε: ” Όλα έγιναν νόμιμα και νομότυπα. Δεν με απασχολεί το γεγονός. Τον δήμαρχο τον εκλέγει ο λαός”.

Αγαπητοί αναγνώστες, τις επόμενες ημέρες αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις γύρω απο το θέμα, καθώς θα ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα, η αντιπολίτευση- όπως μας δήλωσε- θα προχωρήσει σε ενστάσεις και το Εκλογοδικείο με τη σειρά του θα πάρει τις ανάλογες αποφάσεις. Οπότε μην ξαφνιαστείτε αν πολύ σύντομα επαναληφθούν οι εκλογές στον δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας, χωρίς τη συμμετοχή του συνδυασμού του Γ. Δρίκου.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ