ΤΟΠΙΚΑΜΑΝΔΡΑ

Μάνδρα: Eκδήλωση στη Μνήμη των Αγωνιστών Κουντουριωτών στη Θέα-Βίλιζα Παλαιοχωρίου

«Νιώθουμε όλοι περήφανοι που η ιστορία αυτού του τόπου δεν σταμάτησε ποτέ να βγάζει ήρωες. Είναι χρέος και καθήκον να διατηρούμε στην μνήμη μας το παράδειγμά τους και να οργανώνουμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις τιμής» τόνισε η Δήμαρχος Γιάννα Κριεκούκη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ο εορτασμός της μνήμης των Αγωνιστών Κουντουριωτών πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον Οικισμό Θέας- Βίλιζας Παλαιοχωρίου την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Φέτος επειδή συνέπεσε με τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου η εκδήλωση μεταφέρθηκε και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018.

Στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας του Δήμου και του Συλλόγου Θέας – Βίλιζας Παλαιοχωρίου η εκδήλωση σημειώνει πάντα μεγάλη επιτυχία και αναδεικνύει την ιστορική σημασία του ξεχωριστού και μοναδικού μνημείου των Κουντουριωτών Αγωνιστών. Με βαθιά συγκίνηση αλλά και περηφάνια το μνημείο συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος κόσμου που παραβρίσκεται στο σημείο ως ένδειξη τιμής στην ιστορία των Κουντούρων και στην θυσία των Αγωνιστών αυτού του τόπου σε όλες τις σημαντικές σελίδες της Ελλάδας.

Στην εκδήλωση, εκτός από τη Δήμαρχο, κ. Γιάννα Κριεκούκη παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ερασμία Στάθη, ο Αντιδήμαρχος κ. Περικλής Ρόκας, η Πρόεδρος του ΔΟΚΑΠ, κ. Αλεξία Νερούτσου, ο Πρόεδρος της Σχ. Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μελέτης Παπακωνσταντής, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μάνδρας, κ. Νίκος Παχής, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Εξωραϊστικών και Πολιτιστικών Συλλόγων.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο πατέρας Δημήτριος Μπίλης και τις ομιλίες της Δημάρχου και του Προέδρου κ. Λαζάρου, κατατέθηκαν στεφάνια εκ μέρους του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας από την κ. Γιάννα Κριεκούκη, εκ μέρους του Τοπικού Συμβουλίου Μάνδρας από τον Πρόεδρο κ. Νίκο Παχή, εκ μέρους του Συλλόγου Θέας-Βίλιζα Παλαιοχωρίου από τον Πρόεδρο κ. Εμμανουήλ Λαζάρου, εκ μέρους του Εξωραϊστικού Συλλόγου Παλαιοχωρίου κ. Ελένη Αντζουλάτου, εκ μέρους του Οικισμού Πανοράματος από την κ. Μαίρη Καρρά.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ