Καμένα σπίτια σε Κάτω Κότρωνα, Παρασύρο, Σκουτάρι και Δροσοπηγή έχει αφήσει πίσω της η φωτιά στην Ανατολική Μάνη, η οποία εξακολουθεί να μαίνεται.
- Διαφημιση -
Τα δύο βασικά πύρινα μέτωπα εντοπίζονται στον Κότρωνα και το Σκουτάρι, με το δεύτερο να αποτελεί μεγαλύτερη πηγή κινδύνου, κατευθυνόμενο προς τη Δροσοπηγή. Εκεί, άλλωστε, έχουν συγκεντρωθεί και οι περισσότερες δυνάμεις της πυροσβεστικής, μιας και επιχειρούν 33 οχήματα με 66 πυροσβέστες και 19 άτομο πεζοπόρο, καθώς και δύο ελικόπτερα και ισάριθμα αεροσκάφη
Προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει επίσημη εντολή εκκένωσης οικισμών, ωστόσο αρκετοί κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει οικοιωθελώς τις εστίες τους, μιας και οι φλόγες «αγγίζουν» τις αυλές των σπιτιών τους.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πάντως, ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, Πέτρος Ανδρεάκος τόνισε ότι η απόλυτη ευθύνη για την φωτιά ανήκει στην πυροσβεστική, καθώς, όπως υποστήριξε, δεν υπήρξε συντονισμός.
Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε, στις 3:30 τα ξημερώματα, στην περιοχή Ανω Σούλι Μαραθώνα. Στο σημείο επιχειρούν τώρα 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα.
Φωτογραφίες από την περιοχή της Αν. Μάνης (Εurokinissi):
Ακολουθήστε το «ΘΡΙΑΣΙΟ» στο Google News, Facebook & Twitter