ΤΟΠΙΚΑΜΕΓΑΡΑ

Μέγαρα: «Όχι» στην μελέτη για έρευνα κοιτασμάτων βωξίτη

Ομόφωνα αρνητική ήταν η γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου Μεγάρων επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την έρευνα κοιτασμάτων βωξίτη στα Γεράνεια όρη.

Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις δραστηριότητες που θέλουν να «φορτώσουν» στην περιοχή μας τα μεγάλα συμφέροντα, αγνοώντας το τι επιζητούν οι τοπικές κοινωνίες. Συμπολίτευση και αντιπολίτευση τάχθηκαν υπέρ της αρνητικής εισήγησης της υπηρεσίας, με τον δήμαρχο να τονίζει ότι η αρνητική γνωμοδότηση είναι μόνο η αρχή. Ο κ. Σταμούλης τόνισε πως ο αγώνας πρέπει να ενταθεί τόσο στο περιφερειακό συμβούλιο όσο και με ένδικα μέσα κάτι για το οποίο συμφώνησαν και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων αλλά και οι εκπρόσωποι φορέων της πόλης όπως και οι πολίτες που εξέφρασαν την άποψη τους. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η τοποθέτηση του συμπολίτη μας Γιώργου Στ. Παπαγιάννη ο οποίος αφού αναφέρθηκε στις μεγάλες επιπτώσεις που έχει επιφέρει η εξόρυξη βωξίτη σε άλλες περιοχές τόνισε πως επιβάλλεται άμεσα να γίνει σχεδιασμός δράσεων (τύπου Κερατέας), επισημαίνοντας πως τα μεγάλα συμφέροντα μόνο με μπροστάρη το λαό μπορούν να κάνουν πίσω.

Γνωμοδότησε αρνητικά και το τοπικό συμβούλιο

Μια ημέρα πριν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, συνεδρίασε και το τοπικό συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Μεγάρων το οποίο ομόφωνα γνωμοδότησε αρνητικά επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την έρευνα κοιτασμάτων βωξίτη στα Γεράνεια. Την απόφαση του τοπικού συμβουλίου Μεγάρων γνωστοποίησε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρος Ηλ. Μουσταΐρας ο οποίος με την σειρά του παρουσίασε επιστημονική έρευνα στην οποία αναφέρονται οι μεγάλες επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει στην περιοχή, στο περιβάλλον και στον άνθρωπο η εξόρυξη βωξίτη.
Από συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο το μήνυμα που βγήκε ήταν ένα: Ο αγώνας τώρα αρχίζει, αφού για την μοίρα αυτού του τόπου αποφασίζουμε εμείς και κανείς άλλος!


 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ