ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Πανηγυρικού χαρακτήρα σύσκεψη για το Ελληνικό

Πανηγυρικό χαρακτήρα αναμένεται να προσλάβει η σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αρχικά αντίθετος, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της οικονομίας και την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη μετά τα μνημόνια.

Σημειώνεται ότι το συνολικό ύψος της επένδυσης για την ανάπτυξη του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό,  θα ανέλθει σε 8 δισεκ. ευρώ, καθώς ο επενδυτής αποδέχθηκε να αναλάβει το κόστος σημαντικού αριθμού αναπτυξιακών έργων, πέραν αυτών που προέβλεπε η αρχική σύμβαση.

Εκτός από την κατασκευή του Μητροπολιτικού Πάρκου – το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο σε όλη την Ευρώπη – και τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, η ανάδοχος Lamda Development θα χρηματοδοτήσει σε ποσοστό 50% τη μελέτη και κατασκευή κέντρου διαλογής και μεταφόρτωσης απορριμμάτων για τους όμορους Δήμους.

Η ιδιωτικοποίηση της έκτασης ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα των θεσμών για την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης των 7,5 δισεκ. ευρώ.

Η συμβολή του έργου στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν αναμένεται να φθάσει στο 2%, διασφαλίζοντας σημαντικά έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο και το Ασφαλιστικό Σύστημα, που σε βάθος 25ετίας θα ανέλθουν σωρευτικά σε 10 δισεκ. ευρώ. Παράλληλα, οι επιπτώσεις του έργου στην τουριστική ανάπτυξη θα είναι μεγάλες λόγω της εκτιμώμενης προσέλκυσης περίπου 1 εκατομμυρίου πρόσθετων τουριστών ετησίως.

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ