ΤΟΠΙΚΑΦΥΛΗ

Μείωση εισφορών των Δήμων στον ΕΔΣΝΑ

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ στις 15-04-2016 αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία ο οριστικός καθορισμός των εισφορών του έτους 2015, καθώς και η προσωρινή τιμή των εισφορών του έτους 2016.

Για το έτος 2015 η τιμή μονάδας ανά τόνο εισερχομένων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής οριστικοποιήθηκε στα 45,20 ευρώ για τους Δήμους – μέλη του ΕΔΣΝΑ, ενώ για το έτος 2016 ορίστηκε προσωρινά στα 45 ευρώ ανά τόνο. Επισημαίνεται ότι για το έτος 2014 η τιμή μονάδας είχε οριστικοποιηθεί στα 49,10 ευρώ ανά τόνο εισερχομένων απορριμμάτων. Είναι προφανές ότι η νέα Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ κατάφερε από τον πρώτο χρόνο διοίκησης, με τη συνετή και αποτελεσματική διαχείριση των δαπανών, να μειώσει την επιβάρυνση που επωμίζονται οι Δήμοι – μέλη του από την εναπόθεση των απορριμμάτων τους στους χώρους του ΕΔΣΝΑ. Το γεγονός αυτό είχε άμεσο επακόλουθο τη μείωση σε σημαντικό βαθμό των δικαιωμάτων χρέωσης και την επιστροφή ποσού ύψους 1.602.645,69 ευρώ, που προέκυψε από την εκκαθάριση του έτους 2015 και θα επιμεριστεί στους Δήμους- μέλη του ΕΔΣΝΑ.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ